Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Auto/Moto Hamilton îl contrazice pe Ecclestone: ?Rasismul nu este o glumă?

Hamilton îl contrazice pe Ecclestone: ?Rasismul nu este o glumă?

Hamilton îl contrazice pe  Ecclestone: ?Rasismul nu este o glumă?
06 Noi 2008   •   17:53

Bernie Ecclestone a declarat la BBC că discuţiile privind noul campion mondial din Formula1 sunt exagerate, încadrând comentariile referitoare la cel mai tânăr pilot, totodată şi primul concurent de culoare, care îşi adjudecă titlul, la capitolul glume.
Această controversă a început încă de anul trecut, când Lewis Hamilton era coechipier la McLaren cu Fernando Alonso. Fanii spaniolului l-au ?gratulat? atunci cu tot felul de remarci rasiste pe pilotul britanic, iar recent, ziarele britanice au adus în atenţia opiniei publice discuţiile la fel de aprinse de pe site-urile iberice cu ocazia ultimei curse a sezonului, de la Interlagos.
?În Spania, oamenii l-au susţinut pe Alonso, iar în Brazilia fanii l-au sprijinit pe Massa. Nu cred că are vreo legătură cu rasismul? a precizat bossul Formulei 1.?Au fost câteva persoane în Spania şi iniţial totul a pornit de la o glumă. Lumea interpretează unde nu trebuie şi are tendinţa să exagereze? a conchis Ecclestone.
Lewis Hamilton nu ia în glumă tot ce s-a întâmplat: ?Nu văd spiritul de glumă. Este ceva ce ţine de trecut. Nu mai contează, eu am avut suporteri peste tot, în special de la fanii mei din Marea Britanie, eram mândru pe circuitele pe care am concurat când vedeam steagul nostru naţional?
Anthony Hamilton, tatăl pilotului, a declarat la începutul acestei săptămâni, că se temea de aceste remarci rasiste încă de la debutul fiului său în sportul de performanţă.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Bernie Ecclestone Lewis Hamilton
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close