Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Auto/Moto Jean Todt este noul preşedinte al FIA. Mosley, înlocuit după 16 ani!

Jean Todt este noul preşedinte al FIA. Mosley, înlocuit după 16 ani!

Jean Todt este noul preşedinte al FIA. Mosley, înlocuit după 16 ani!
Sursa foto: jean todt
23 Oct 2009   •   15:17

Francezul Jean Todt este noul preşedinte al Federaţiei Internaţionale de Automobilism. Fost director al Peugeot Sport şi al Ferrari F1, Todt a fost ales vineri pentru a-i lua locul lui Max Mosley şi s-a impus în faţa contracandidatului finlandez Ari Vatanen. Schimbarea lui Mosley este veste excelentă pentru mare parte din conducătorii echipelor de Formula 1, care au avut multe neînţelegeri cu britanicul, unele chiar foarte recent.
Noul preşedinte al FIA, în vârstă de 63 de ani, a fost ales cu o majoritate covârşitoare, cu 135 de voturi faţă de cele 49 primite de Vatanen. Mandatul lui Todt vine după o perioadă de nu mai puţin de 16 ani petrecută de Mosley la cârma federaţiei, conform Mediafax.
Acesta a fost contestat cu vehemenţă în ultima vreme din cauza vieţii sale personale tumultoase, dar mai ales în urma confliectelor avute cu oficiali din lumea automobilismului. Cunoscută este atitudinea sa intransigentă în conflictul cu FOTA, organizaţia echipelor din Formula 1, când aproape toate au fost aproape de a se desprinde din "Marele Circ".
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: FIA Formula 1
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close