Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Auto/Moto Lewis Hamilton a câştigat Marele Premiu al Rusiei

Lewis Hamilton a câştigat Marele Premiu al Rusiei

Lewis Hamilton a câştigat Marele Premiu al Rusiei
Sursa foto: Foto: Agerpres/EPA
11 Oct 2015   •   16:27

Pilotul britanic al echipei Mercedes, Lewis Hamilton, a câştigat, duminică, Marele Premiu al Rusiei, a XV-a etapă a Campionatului Mondial de Formula 1, în timp ce coechipierul său Nico Rosberg, plecat din pole-position, a abandonat în turul 8/53, din cauza unor probleme la acceleraţia monopostului.

 
Pe locul secund s-a clasat germanul Sebastian Vettel de la Ferrari, iar mexicanul Sergio Perez (Force India) a ocupat ultima poziţie a podiumului. Brazilianul Felipe Massa (Williams) a fost al patrulea, înaintea finlandezului Kimi Raikkonen (Ferrari) - locul 5 şi a rusului Danil Kviat (Red Bull) - locul 6.
 
Pe locurile 7-10 s-au clasat în ordine brazilianul Felipe Nasr (Sauber), venezuelanul Pastor Maldonado (Lotus), britanicul Jenson Button şi spaniolul Fernando Alonso (ambii McLaren-Honda).
 
Finlandezul Valtteri Bottas de la Williams a fost lovit de Raikkonen în ultimul tur, în timp ce era pe locul 3, şi a abandonat. Acest incident va fi investigat de comisarii FIA.
 
În urma acestor rezultate şi până la o decizie în cazul Bottas-Raikkonen, clasamentul general al piloţilor (primele zece locuri) este următorul:
 
1. Lewis Hamilton 302 puncte;
2. Sebastian Vettel 236;
3. Nico Rosberg 229;
4. Kimi Raikkonen 129;
5. Valtteri Bottas 111;
6. Felipe Massa 109;
7. Danil Kviat 74;
8. Daniel Ricciardo 73;
9. Sergio Perez 54;
10. Romain Grosjean 44.
 

×
Subiecte în articol: Rusia Lewis Hamilton Nico Rosberg
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close