Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Auto/Moto Lewis Hamilton a primit o penalizare de trei locuri pe grila de start a MP al Indiei

Lewis Hamilton a primit o penalizare de trei locuri pe grila de start a MP al Indiei

Lewis Hamilton a primit o penalizare de trei locuri pe grila de start a MP al Indiei
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.T.    |    28 Oct 2011   •   12:45

Lewis Hamilton a fost cel mai rapid pilot în prima sesiune de antrenamente pentru Marele Premiu al Indiei, care va avea loc în acest weekend pe circuitul Buddh, dar a primit şi o penalizare de trei locuri pe grila de start, pentru că a igonorat steagurile galbene.

Pilotul britanic al echipei McLaren a fost cronometrat în 1:26.836, devansându-i pe cei doi rivali de la Red Bull, Sebastian Vettel şi Mark Webber, şi pe coechipierul său Jenson Button, însă nu mai are nicio şansă de a obţine al doilea pole position consecutiv, deoarece cel mai bun tur al său a fost realizat într-un moment în care comisarii de cursă fluturau steagurile galbene din cauză că Pastor Maldonado a oprit monopostul pe circuit în urma unei defecţiuni tehnice.

Aceeaşi penalizare a primit şi mexicanul Sergio Perez, de la Sauber, vinovat de aceeaşi infracţiune.

De asemenea, rusul Vitlay Petrov va fi retrogradat cu cinci poziţii pe grilă, după ce, în Coreea de Sud, a provocat un accident în care a fost implicat şi germanul Michael Schumacher.

Prima sesiune de antrenamente libere din istorie în India nu a fost lipsită de incidente. După numai cinci minute, sesiunea a fost întreruptă din cauza unui câine care a intrat pe circuit, iar piloţii au avut probleme evidente cu praful de pe pistă.

Spaniolul Fernando Alonso a avut parte de o zi proastă, pilotul de la Ferrari realizând cel mai slab timp al antrenamentelor şi fiind nevoit să oprească monopostul chiar pe circuit din cauza unor defecţiuni tehnice.

×
Subiecte în articol: Lewis Hamilton McLaren Formula 1
Parteneri
Harta voturilor din Bucureşti. Cât "teren" controlează candidaţii
x close