Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Auto/Moto Reducerea costurilor în Formula 1 este obligatorie

Reducerea costurilor în Formula 1 este obligatorie

Reducerea costurilor în Formula 1 este obligatorie
29 Oct 2008   •   02:22

Federaţia Internaţională de automobilism (FIA) a precizat că reducerea de costuri în Formula 1 este obligatorie, râspunzând astfel conducerii scuderiei Ferrari, care a ameninţat că se va retrage din F1 dacă se va impune standardizarea motoarelor.
"Consiliul de Administaţie al echipei Ferrari a fost prost informat. FIA a propus trei variante echipelor pentru reducerea costurilor, una dintre acestea este cea de standardizare a motoarelor, iar cea de-a doua este ca producătorii să facă posibilă furnizarea în comun la echipele independente a unor motoarele auxiliare mai ieftine de 5 milioane de euro pe sezon", a explicat FIA într-un comunicat.
Ferrari a precizat, luni, că ia în considerare varianta retragerii din Formula 1 dacă se va ajunge la standardizarea motoarele, argumentând că acest lucru ar priva Formula 1 de principalul motiv al existenţei sale, şi anume concurenţă şi dezvoltare tehnologică.
"FIA este încântată de succesul financiar al echipei Ferrari şi speră ca aceasta să continue în F1. Dar un număr de echipe se confruntă cu costurile care depăşesc cu mult veniturile lor şi acest lucru nu mai trebuie să dureze. Acum depinde doar de producători să accepte una din cele trei propuneri ale FIA sau să prezinte propuneri concrete pentru a reduce costurile la un nivel acceptabil. Dacă nu se întâmplă nimic, FIA va lua toate măsurile necesare pentru a menţine un campionat mondial credibil", se mai arată în comunicatul FIA.
FIA a făcut un apel la 17 octombrie, pentru a se găsi un furnizor de motoare şi transmisii standardizate care vor fi utilizate în F1 din sezonul 2010.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Ferrari Formula 1 FIA
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close