Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Auto/Moto Revoltă generalizată. Şi Renault se retrage din Formula 1 dacă nu se schimbă regulamentul

Revoltă generalizată. Şi Renault se retrage din Formula 1 dacă nu se schimbă regulamentul

Revoltă generalizată. Şi Renault se retrage din Formula 1 dacă nu se schimbă regulamentul
Sursa foto: renault f1
13 Mai 2009   •   15:18

Zilele trecute, echipele de Formula 1 Ferrari, Toyota şi Red Bull au şocat declarând că nu vor participa la sezonul din 2010 al competiţiei dacă nu se schimbă noul regulament impus de FIA. Schimbările constă în limitarea bugetului echipelor la 40 de milioane de lire sterline, variantă cu care cele trei echipe şi acum Renault nu sunt de acord nici în ruptul capului.
Toyota este prima echipă din Marele Circ care a declarat public că nu se va conforma decizie luate de Mosley, iar Ferrari şi Red Bull au urmat la scurt timp. Echipa Toro Rosso aparţine şi ea de Red Bull, monoposturile lor fiind propulsate totuşi de alte motoare, Ferrari, urmând ca şi ea să iasă din calcule cât de curând. În aceste condiţii, Renault plănuieşte şi ea să se retragă, potrivit Mediafax.
Federaţia Internaţională de Automobilism a decis să se reducă nivelul bugetelor fin Formula 1 pentru a atrage în competiţie noi echipe, dar conducerea forului a surprins atunci când a persistat în această măsură, spunând că "prezenţa Ferrari în F1 nu este absolut necesară".
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Renault Ferrari FIA Formula 1
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close