Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Auto/Moto Schimbări la Ferrari după eşecul de la Abu Dhabi. Pat Fry îi ia locul lui Chris Dyer

Schimbări la Ferrari după eşecul de la Abu Dhabi. Pat Fry îi ia locul lui Chris Dyer

Schimbări la Ferrari după eşecul de la Abu Dhabi. Pat Fry îi ia locul lui Chris Dyer
05 Ian 2011   •   13:40

Pat Fry l-a înlocuit pe Chris Dyer în funcţia de şef al echipei tehnice de la Ferrari, după eşecul înregistrat de Fernando Alonso în cursa pentru titlu mondial din 2010.

Rolul lui Dyer în cadrul echipei va fi "redefinit", dar el se pare că va plăti scump sfaturile slabe pe care i le-a dat lui Alonso în ultima cursă din sezonul trecut, de la Abu Dhabi. O clasare pe primele două locuri, sau pe primele cinci locuri dacă Sebastian Vettel nu ar fi câştigat cursa, ar fi însemnat cucerirea titlului mondial pentru Alonso. Dar spaniolul a terminat pe locul şapte, în urma lui Vettel, iar germanul a câştigat campionatul.

Alonso a intrat la boxe destul de devreme, însă strategia a eşuat şi Vettel a câştigat cursa decisivă a sezonului. Dezamăgirea a fost aşa de mare în Italia, încât şi politicienii au comentat eşecul lui Alonso.

Ulterior, directorul echipei Ferrari, Stefano Domenicali, a recunoscut că a luat în considerare demisia sa pentru ceea ce s-a întâmplat la Abu Dhabi şi a sugerat că vor fi efectuate schimbări în consecinţă.

Fry, în vârstă de 46 de ani, a fost mecanic şef la McLaren pentru 18 ani înainte să vină la Ferrari în iulie 2010. El era până în prezent adjunctul directorului tehnic Aldo Costa şi va fi ajutat în noua funcţie de Neil Martin, care va prelua conducerea noului departament de Cercetare Operaţională.


×
Subiecte în articol: Ferrari Formula 1
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close