Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Baschet SUA. Document din 1891 cu regulile baschetului, vândut cu 4,3 milioane de dolari

SUA. Document din 1891 cu regulile baschetului, vândut cu 4,3 milioane de dolari

SUA. Document din 1891 cu regulile baschetului, vândut cu 4,3 milioane de dolari
Sursa foto: Foto: yesterprints.com
11 Dec 2010   •   18:17

Un document istoric ce include cele 13 reguli ale baschetului, întocmit de James Naismith la 21 decembrie 1891, a fost vândut la licitaţie cu 4,3 milioane de dolari, vineri, la New York, informează AFP.
   
Documentul de două pagini, scos la licitaţie de casa Sotheby's, a fost cumpărat de David şi Suzanne Booth, iar suma obţinută va fi folosită în scopuri caritabile, prin intermediul Fundaţiei Naismith.
   
Noii proprietari ai documentului intenţionează să îl expună la Universitatea din Kansas, la care a studiat David Booth şi la care Naismith a devenit, în 1898, primul antrenor al echipei de baschet.
   
James Naismith, un profesor de educaţie fizică din Springfield, a inventat baschetul în urmă cu aproape 119 ani, pentru ca băieţii din oraşul său să aibă o preocupare pe perioada iernii. Naismith a decedat în 1939, la trei ani după ce sportul inventat de el a devenit o disciplină olimpică.

×
Subiecte în articol: baschet licitatie document reguli
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu ar urma să îşi retragă candidatura
x close