Antena 3 Sport Alte sporturi Bianca Perie şi Esthera Petre, campioane europene de tineret la atletism

Bianca Perie şi Esthera Petre, campioane europene de tineret la atletism

17 Iul 2011   •   12:10
Bianca Perie şi Esthera Petre, campioane europene de tineret la atletism
Sursa foto: Foto: european-athletics.org

România continuă să aibă rezultate foarte bune la Campionatul European de atletism de tineret care se desfăşoară în Cehia, la Ostrava. După ce Andreea Ogrăzeanu a devenit campioană europeană la 100 de metri, iar Cristina Carmen Toma a cucerit medalia de argint la triplusalt, sâmbătă, alte două atlete românce au urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului.

 
Bianca Perie a devenit campioană europeană la aruncarea ciocanului, cu o aruncare de 71.59 metri, nou record al competiţiei. Precedenta performanţă aparţinea rusoaicei Yekaterina Khoroshikh, care a aruncat 71.51 metri în 2005. 
 
Bianca este obişnuită cu aceste succese, sunt concursuri care o ajută să crească, să-şi îmbunătăţească tehnica. E un rezultat aşteptat, oarecum normal. Competiţiile de la senioare sunt prioritatea ei acum”, a declarat Sorin Matei, preşedintele Federaţiei Române de Atletism, conform Gazetei Sporturilor.
 
Cea de-a doua medalie de aur de sâmbătă a României a fost adusă de Esthera Petra, care a câştigat concursul la înălţime. Sportiva de 21 de ani a reuşit cel mai bun rezultat al carierei, 1,96 metri, performanţă cu care le-a depăşit pe Oksana Okuneva (Ucraina) şi Burcu Ayhan (Turcia), ambele sărind 1,94 metri.
 
A fost o zi superbă pentru atletismul românesc! Mi-a rămas în minte cum, la ultima încercare la aruncarea ciocanului, atunci când Bianca Perie era câştigătoare, tot stadionul a aplaudat-o şi a împins-o de la spate. Acelaşi lucru s-a întâmplat şi la săritura în înălţime, acolo unde performanţa de 1.98 m a Estherei Petre este una excepţională”, a spus antrenorul federal Dan Serafim, la Radio GSP.

×
Subiecte în articol: Cehia

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close