Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Bianca Perie şi Esthera Petre, campioane europene de tineret la atletism

Bianca Perie şi Esthera Petre, campioane europene de tineret la atletism

Bianca Perie şi Esthera Petre, campioane europene de tineret la atletism
Sursa foto: Foto: european-athletics.org
17 Iul 2011   •   12:10

România continuă să aibă rezultate foarte bune la Campionatul European de atletism de tineret care se desfăşoară în Cehia, la Ostrava. După ce Andreea Ogrăzeanu a devenit campioană europeană la 100 de metri, iar Cristina Carmen Toma a cucerit medalia de argint la triplusalt, sâmbătă, alte două atlete românce au urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului.

 
Bianca Perie a devenit campioană europeană la aruncarea ciocanului, cu o aruncare de 71.59 metri, nou record al competiţiei. Precedenta performanţă aparţinea rusoaicei Yekaterina Khoroshikh, care a aruncat 71.51 metri în 2005. 
 
Bianca este obişnuită cu aceste succese, sunt concursuri care o ajută să crească, să-şi îmbunătăţească tehnica. E un rezultat aşteptat, oarecum normal. Competiţiile de la senioare sunt prioritatea ei acum”, a declarat Sorin Matei, preşedintele Federaţiei Române de Atletism, conform Gazetei Sporturilor.
 
Cea de-a doua medalie de aur de sâmbătă a României a fost adusă de Esthera Petra, care a câştigat concursul la înălţime. Sportiva de 21 de ani a reuşit cel mai bun rezultat al carierei, 1,96 metri, performanţă cu care le-a depăşit pe Oksana Okuneva (Ucraina) şi Burcu Ayhan (Turcia), ambele sărind 1,94 metri.
 
A fost o zi superbă pentru atletismul românesc! Mi-a rămas în minte cum, la ultima încercare la aruncarea ciocanului, atunci când Bianca Perie era câştigătoare, tot stadionul a aplaudat-o şi a împins-o de la spate. Acelaşi lucru s-a întâmplat şi la săritura în înălţime, acolo unde performanţa de 1.98 m a Estherei Petre este una excepţională”, a spus antrenorul federal Dan Serafim, la Radio GSP.

×
Subiecte în articol: Cehia
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close