Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Bjorn Ferry a câştigat medalia de aur la proba de urmărire a biatlonului

Bjorn Ferry a câştigat medalia de aur la proba de urmărire a biatlonului

Bjorn Ferry a câştigat medalia de aur la proba de urmărire a biatlonului
17 Feb 2010   •   11:06

Sudezul Bjorn Ferry, în vârstă de 31 de ani, l-a surclasat pe francezul Vincent Jay şi a câştigat medalia de aur la Jocurile Olimpice de la Vancouver, în proba de 12,5 kilometri urmărire, disputată în Parcul Olimpic de la Whistler.

Ferry a pornit în cursă la 72 de secunde în urma lui Jay, ca urmare a rezultatelor de la sprintul de 10 km de duminică, dar a fost propulsat în frunte de impecabilitatea primelor trei sesiuni de trageri. Deşi în runda finală a ratat o ţintă, înaltul suedez avea un avans suficient cât să parcurgă turul de penalizare şi să treacă primul linia de sosire, în 33 de minute şi 38,4 secunde.

"Am aşteptat clipa asta toată viaţa. Nu ştiu cum am reuşit să câştig. Ştiam că totul este posibil, dar trebuie să ai şi un pic de noroc", a declarat suedezul, care nu a fost în apele lui în acest sezon, ocupând locul 23 în clasamentul general al Cupei Mondiale.

Austriacul Christoph Sumann a terminat pe locul doi, la 16,5 secunde în spate, în timp ce Jay, care a obţinut o victorie şoc în sprintul de la 10 kilometri, a trebuit să se mulţumească cu medalia de bronz, după ce a ratat câte o ţintă la fiecare dintre cele două trageri din picioare.

Antena3.ro


×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close