Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Brazilia şi-a păstrat titlul mondial la fotbal în sală, după o victorie dramatică în faţa Spaniei

Brazilia şi-a păstrat titlul mondial la fotbal în sală, după o victorie dramatică în faţa Spaniei

Brazilia şi-a păstrat titlul mondial la fotbal în sală, după o victorie dramatică în faţa Spaniei
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
de M.T.    |    19 Noi 2012   •   11:39

Brazilia a revenit după ce a fost condusă şi s-a impus cu 3-2 după prelungiri în faţa Spaniei, în finala Cupei Mondiale de fotbal în sală, competiţie care s-a desfăşurat în Thailanda, şi şi-a păstrat titlul cucerit pe teren propriu în urmă cu patru ani.

Pentru sud-americani este cel de-al cincilea titlu mondial, după cele obţinute în 1989, 1992, 1996 şi 2000, în timp ce ibericii au ratat şansa de a câştiga trofeul pentru a treia oară, ei impuându-se la ediţiile din 2000 şi 2004.

După o primă repriză fără goluri, Brazilia a deschis scorul prin Neto, dar spaniolii au reuşit să întoarcă rezultatul graţie golurilor marcate de Torras şi Aicardo.

Naţionala auriverde a egalat însă prin Falcao, trimiţând astfel finala în prelungiri, acolo unde Neto avea să înscrie golul decisiv atunci când mai erau de jucat doar 19 secunde.

„A fost o finală excelentă, care a arătat că fotbalul în sală merită mai multă atenţie. Niciodată nu am încetat să cred în calităţile jucătorilor mei. A fost o finală de vis”, a declarat Marcos Sorato, antrenorul echipei Braziliei.

Autor al golului decisiv în ultimul act, Neto a fost desemnat jucătorul turneului, în timp ce rusul Eder Lima a încheiat competiţia ca cel mai bun marcator.

Argentina a primit premiul fair-play, iar italianul Stefano Mammarella a fost numit cel mai bun portar al competiţiei.

×
Subiecte în articol: Brazilia Spania Thailanda
Parteneri
Mesaj RO-Alert în Slănic Prahova: ”Părăsiți zona!”
x close