Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Bugetul pentru securitate la Jocurile Olimpice din 2012 a fost dublat

Bugetul pentru securitate la Jocurile Olimpice din 2012 a fost dublat

Bugetul pentru securitate la Jocurile Olimpice din 2012 a fost dublat
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.T.    |    06 Dec 2011   •   11:37

Bugetul pentru asigurarea securităţii la Jocurile Olimpice de la Londra a fost dublat, ajungând la 553 de milioane de lire sterline (644 de milioane de euro), conform unui raport economic trimestrial al Guvernului britanic, publicat luni şi citat de Mediafax.

Pe lângă cele 10.000 de forţe de ordine cooptate iniţial, organizatorii au decis suplimentarea acestui număr cu încă 13.700, incluzând soldaţi şi voluntari. Scuza oferită de Hugh Robertson, Ministrul Sportului, a fost aceea că prima estimare numărului de gardieni a fost făcută înainte ca proiectul definitiv al arenelor şi programul competiţiei să fie finalizate şi făcute publice.

Necesitatea suplimentării forţelor de securitate a fost determinată, printre altele, de fenomenul de mişcări populare din ţările musulmane din Africa de Nord şi Orientul Apropiat, cunoscut sub numele de „Primăvara Arabă". De asemenea, Marea britanie a fost una dintre ţintele terorismului islamic în ultimii ani, din cauza implicării sale în conflictele din Irak şi Afganistan.

Spre exemplu, când am fost învestit ministru, în urmă cu 18 luni, nu exista nicio «Primăvară Arabă». Nimeni nu ştie cu exactitate dacă va avea un efect benefic sau advers. Situaţia este destul de volatilă, iar acest lucru face ca uneori planificarea să fie dificilă”, a explicat Robertson.

Luna trecută, Philip Hammond, Ministrul Apărării, a dezvăluit că stadionul Olimpic din Londra ar putea fi apărat împotriva unui atac aerian, după modelul folosit de organizatorii Jocurilor de la Atena (2004) şi Beijing (2008).

Jocurile Olimpice de la Londra vor avea loc în perioada 27 iulie - 12 august 2012.

×
Subiecte în articol: Londra primavara araba
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close