Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Bute a sosit în România pentru meciul cu Mendy: Mi-am dorit foarte mult să boxez acasă

Bute a sosit în România pentru meciul cu Mendy: Mi-am dorit foarte mult să boxez acasă

Bute a sosit în România pentru meciul cu Mendy: Mi-am dorit foarte mult să boxez acasă
Sursa foto: Foto: gsp.ro
24 Iun 2011   •   18:17

Lucian Bute a sosit, vineri după-amiază, în România, urmând ca pe 9 iulie să-şi apere centura de campion mondial IBF la categoria supermijlocie în faţa francezului Jean-Paul Mendy.

 
Cu siguranţă va fi o presiune în plus pe umerii mei faptul că voi boxa în România. Mi-am dorit foarte mult acest lucru şi mă bucur că se va întâmpla în sfârşit. Sper însă să-mi contracarez aceste emoţii. Mă bucur că românii sunt alături de mine”, a declarat Bute în cadrul unei conferinţe de presă susţinute la aeroportul Otopeni.
 
Sper să câştig fiecare repriză în parte, iar dacă voi avea ocazia să termin meciul înainte de limită, cu siguranţă o voi face. Cred că va fi o atmosferă ca la un meci de fotbal. Nu am probleme cu accidentările şi mă simt pregătit. Mai am de dat jos vreo 4-5 kilograme, dar nu va fi nicio problemă să fac asta”, a mai spus pugilistul.
 
Bute şi-a caracterizat în câteva cuvinte şi viitorul adversar: „Mendy are o experienţă foarte mare, atât în boxul amator, cât şi în cel profesionist. Până acum nu are nicio înfrângere, sper să i-o provoc eu pe prima pe 9 iulie. Mi-e dificil să boxez cu un stângaci, dar m-am pregătit în acest sens. Şi Brian Magee, ultimul meu adversar, a fost tot stângaci”.
 
Campionul român a fost întâmpinat la sosirea sa de preşedintele Federaţiei Române de Box, Rudel Obreja, care consideră că presiunea va fi mai mare decât la Montreal pentru Bute: „Este unul dintre cele mai mari evenimente din ultimii 20 de ani. Meciul este dificil atât din perspectiva adversarului, cât şi prin faptul că va boxa acasă. Totul este la superlativ, vreau ca această gală să fie una reuşită, iar Lucian să câştige”.
 
Meciul dintre Lucian Bute şi Jean-Paul Mendy va avea loc pe 9 iulie, în cadrul galei „Campion pentru România" de la complexul Romexpo.
 

×
Subiecte în articol: Lucian Bute Romexpo
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close