Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Bute are şansa să-l pedepsească pe Andrade, care a contestat onoarea campionului român

Bute are şansa să-l pedepsească pe Andrade, care a contestat onoarea campionului român

Bute are şansa să-l pedepsească pe Andrade, care a contestat onoarea campionului român
Sursa foto: lucian bute
02 Iul 2009   •   12:10

Campionul mondial român IBF la categoria supermijlocie, Lucian Bute, se pregăteşte să îşi apere din nou centura, pentru a patra oară de când a cucerit-o, în 2007. Pugilistul din Galaţi îl întâlneşte la o dată ce urmează să fie stabilită pe Librado Andrade, cel care i-a contestat onoarea, pe un ring care urmează să fie ales de mexican. Bute l-a mai învins odată pe Andrade în 2008, prin decizia favorabilă a arbitrilor.
Librado Andrade, supranumit "Golden Boy" (Băiatul de Aur), a câştigat licitaţia pentru organizarea evenimentului cu o ofertă de 1.211.000 de dolari, cu doar 16.000 de dolari mai mare decât cea făcută ce firma canadiană pe care o reprezintă Bute, Interbox. Astfel, Andrade va alege data şi locul unde va avea loc lupta şi va comunica decizia luată în cel mult 15 zile, anunţă Mediafax.
"Vreau să îl înfrunt pe Andrade, indiferent unde sau când. Am nişte probleme de reglat cu el. În fiecare zi, intru în sala de antrenament cu dorinţa de a înlătura toate îndoielile ce au venit după ultimul minut al rundei a 12-a din confruntarea cu Andrade. Faptul că Golden Boy a câştigat licitaţia de organizare nu îmi schimbă cu nimic planurile şi nu face să îmi scadă încrederea. Pot să îl bat pe Andrade şi în alt oraş decât Montreal", a declarat cu încredere campionul nostru.
Lucian Bute a cucerit centura de campion mondial în versiunea IBF la categoria supermijlocie în octombrie 2007, când l-a învins pe Alejandro Berrio prin KO. Din acel moment, românul şi-a apărat cu succes centura în trei ocazii, în 2008 în faţa lui William Joppy şi Librado Andrade şi în luma martie a acestui an în faţa lui Fulgencio Zuniga, pe care l-a trimis la podea în runda a patra, informează sursa amintită.
Mexicanul Librado Andrade a contestat victoria lui Bute după ce românul s-a impus prin decizia arbitrilor după scurgerea celor 12 reprize, deşi a fost pus la podea în ultimul minut al ultimului act al partidei. Atunci, arbitrul l-a numărat pe Bute dar gongul de final al meciului l-a salvat pe pugilist şi Andrade a luat foc, spunând că românul a fost numărat prea încet şi, deci, favorizat.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Lucian Bute
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close