Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Bute este pregătit să-i acorde revanşa lui Andrade

Bute este pregătit să-i acorde revanşa lui Andrade

Bute este pregătit să-i acorde revanşa lui Andrade
28 Oct 2008   •   04:34

"Sunt pregătit să-i acord revanşa lui Andrade. Vreau să rezolv această situaţie. Totuşi, trebuie să se înţeleagă faptul că nu este după mine, promoterii mei trebuie să decidă ce este mai bine pentru mine", a spus Bute.
Declaraţia vine după ce ultimele zile au cunoscut o discuţie aprinsă ăe marginea corectitudinii meciului în care românul şi-a apărat titlul.
Pugilistul român Lucian Bute şi-a păstrat titlul mondial la categoria supermijlocie, versiunea IBF, după ce l-a învins la puncte pe mexicanul Librado Andrade.
Dupa un meci destul de echilibrat la care au asistat 18.000 de spectatori, cei doi pugilişti s-au dezlănţuit pe final. Mai întâi, Bute l-a trimis pe Andrade la podea în repriza a zecea, dar acesta a continuat, pentru ca în ultima repriză, cu câteva secunde înainte de final, Bute să facă şi el cunoştinţă cu podeaua.
La finalul întâlnirii, Andrade a contestat decizia arbitrilor. Părerea sa a fost susţinută şi de unii specialişti canadieni, ei apreciind că lui Andrade i s-a furat centura de către arbitrul Marlon Wright, care nu a numărat corespunzător până la 10, el trăgând de timp. De cealaltă parte au exista apărători ai lui Bute care au arătat că numărătoarea a fost corectă, mai ales ţinând cont şi de faptul că după trimiterea la pământ a românului, Andrade nu s-a dus imediat în colţul opus, aşa cum cere regulamentul.

Antena 3.ro

×
Subiecte în articol: Lucian Bute
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close