Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Campionul la scrimă Rareş Dumitrescu lipseşte două luni după o operaţie la genunchi

Campionul la scrimă Rareş Dumitrescu lipseşte două luni după o operaţie la genunchi

Campionul la scrimă Rareş Dumitrescu lipseşte două luni după o operaţie la genunchi
Sursa foto: rares dumitrescu
01 Apr 2010   •   19:03

Sabrerul român Rareş Dumitrescu s-a întors, joi, în ţară după ce a fost supus în urmă cu câteva zile unei artroscopii la genunchiul stâng la o clinică din Franţa. Campionul mondial de la Antalya nu va mai putea lupta timp de două luni, dar este mulţumit de feul în care se simte şi aşteaptă cu nerăbdare revenirea.
"Deocamdată mă simt bine, sunt bucuros că pot să merg pe picioare, nu mă doare foarte tare, iar doctorii erau foarte încrezători. Mi-au spus că totul a mers foarte bine la operaţie şi că în cel mult două luni pot să mă apuc de treabă. A fost o artroscopie la genunchiul stâng, s-a înlăturat o bucată din cartilaj, care era desprinsă de la cartilajul meniscului. Nu a fost o operaţie foarte complicată, dar a trebuit să o fac şi mă va ţine o perioadă departe de planşă. M-am operat la aceeaşi clinică la care a fost şi Ana Maria Brânză, iar medicul care m-a operat este acelaşi care l-a operat şi pe fostul prim-ministru, Călin Popescu Tăriceanu, după ce a avut accidentul de motocicletă, deci am avut încredere că este un medic foarte bun", a declarat Rareş Dumitrescu pentru Mediafax.
Dumitrescu promite că îşi va reveni până la Campionatele Europene din iunie, unde îşi propune să câştige medalii.
"Este cea mai gravă accidentare pe care am suferit-o, până acum m-a ferit Dumnezeu şi sper să fie la fel şi în continuare. Din ce am discutat cu doctorul, în aproximativ 7-8 săptămâni, voi putea începe uşor antrenamentele, voi face recuperare, iar în două luni şi jumătate sau trei luni mă voi putea prezenta în formă la lot. Am vrut să fac această operaţie chiar înainte de Paşte, pentru a avea şi această perioadă de două luni de pauză până încep competiţiile. Următoarea competiţie importantă va fi în luna iulie, Campionatele Europene, deci am destul timp să îmi revin. În acest an, normal, ne dorim medalii atât la europene cât şi la mondiale", a încheiat sabrerul român.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: operatie scrima
Parteneri
Ministrul Mediului explicaţii cu privire la praful saharian
x close