Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Campionul mondial Lucian Bute îşi va apăra pentru a treia oară centura, la Montreal

Campionul mondial Lucian Bute îşi va apăra pentru a treia oară centura, la Montreal

Campionul mondial Lucian Bute îşi va apăra pentru a treia oară centura, la Montreal
Sursa foto: Lucian Bute, pugilist roman
23 Ian 2009   •   12:04

Lucian Bute va avea de trecut un nou test în cariera sa, urmând să îşi pună în joc centura de campion mondial la box profesionist, în versiunea IBF, într-un meci cu columbianul Fulgencio Zuniga. Gălăţeanul îşi va apăra titlul mondial pentru a treia oară nu în România, cum şi-ar fi dorit, ci în Canada, pe 13 martie. Arena Centre Bell din Montreal este cea care va găzdui partida, fanii canadieni urmând să îl susţină pe românul de la Interbox.
Pugilistul este convins că patida îi va aduce o a 23-a victorie din tot atâtea meciuri disputate, după ce acesta a reuşit să îşi mai apere cu succes, de două ori, centura IBF. Bute a câştigat primul meci de acest fel pe 1 martie 2008, când l-a învins prin KO tehnic în repriza a zecea pe americanul William Joppy. Decis să confirme, românul de 29 de ani l-a învins şi pe mexicanul Librado Andrade, tot la Montreal, pe 25 octombrie 2008. Aceasta a fost cea mai grea victorie obţinută de Bute într-o carieră profesionistă în care a însumat 18 victorii prin KO. Andrade l-a pus, chiar, la podea pe român, dar acesta a fost salvat de gongul final.
Am văzut câteva meciuri de ale lui Zuniga şi este un luptător foarte agresiv. Sper să nu fac greşeli ca să nu îi dau ocazia să mă facă knock-out. Zuniga va fi un test bun pentru mine, dar îl văd prea încrezător. Vineri, 13, va fi o zi cu ghinion pentru Zuniga. El nu va pleca cu centura IBF în geantă, ci mai degrabă cu a patra înfrângere din carieră", i-a asigurat Bute pe suporterii români şi canadieni.
Zunga, considerat al nouălea pugilist al lumii în versiunea WBO şi al zecelea la IBF şi WBC, a ameninţat, aşa cum se obişnuieşte înaintea meciurilor importante de box:
"Voi merge în Canada pentru a mă lupta cu Lucian Bute într-un război al boxului total. Îl voi ataca încă din prima rundă până când va spune că nu mai poate. Sunt recunoscător pentru oportunitatea pe care Interbox mi-o oferă pentru a mă lupta cu campionul lor. Voi fi pregătit în totalitate pentru a-i lua titlul lui Lucian Bute. Să nu rataţi această partidă", citează Mediafax.
Columbianul Fulgencio Zuniga a strâns, până la partida cu Lucian Bute, 22 de victorii (19 prin KO), trei înfrângeri şi o remiză.
Foto: www.boxnews.com.ua
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Lucian Bute
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close