Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Campionul şi deţinătorul recordului olimpic la maraton, Sammy Wanjiru, a fost găsit mort

Campionul şi deţinătorul recordului olimpic la maraton, Sammy Wanjiru, a fost găsit mort

Campionul şi deţinătorul recordului olimpic la maraton, Sammy Wanjiru, a fost găsit mort
Sursa foto: Foto: EPA/Intact Images
16 Mai 2011   •   11:31

Poliţia keniană a anunţat că Sammy Wanjiru, campion olimpic la maraton în 2008 şi deţinătorul recordului olimpic la această disciplină, a fost găsit mort lângă locuinţa sa. Informaţiile iniţiale indică faptul că atletul, în vârstă de 24 de ani, s-a aruncat de la balcon, dar investigaţile continuă, informează The Guardian.

Atletul are la activ antecedente de violenţă domestică, el a fost acuzat că l-a rănit pe agentul de pază al imobilului în care locuia cu puşcă şi că a ameninţat cu moartea pe soţia şi pe menajera sa. El a fost arestat dar a pledat nevinovat şi a fost eliberat pe cauţiune.

Wanjiru a devenit primul kenyan care a câştigat medalia olimpică la maraton. El a doborât în 2008 recordul olimpic, înregistrând un timp de două ore, şase minute şi 32 de secunde.

Kenyanul a atras atenţia lumii câştigând primul maraton la Fukuoka, în 2007, după ce a reuşit un record mondial la semi-maratonul din Rotterdam în 2005. A urmat succesul de la Beijing, la Londra în 2009 şi de două ori la Chicago, în 2009 şi 2010. El era cel mai tânăr atlet care a câştigat patru curse majore şi deţine recordul pentru cel mai rapid maraton alergat în Statele Unite.

×
Subiecte în articol: maraton mort
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close