Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Canada domină JO: Aur la curling şi egalarea unui record vechi de 34 de ani

Canada domină JO: Aur la curling şi egalarea unui record vechi de 34 de ani

Canada domină JO: Aur la curling şi egalarea unui record vechi de 34 de ani
28 Feb 2010   •   17:20


Canada şi-a apărat cu succes titlul olimpic la curling masculin, după ce a învins cu uşurinţă Norvegia, scor 6-3, în finala de la Centrul Olimpic din Vancouver. Elevii lui Kevin Martin au controlat în totalitate partida, permiţând Norvegiei să puncteze doar în două runde.

Canada, mare favorită înainte de debutul Olimpiadei, nu a pierdut niciun meci la Vancouver, un rezultat fără precedent în istoria Jocurilor Olimpice de iarnă. Totodată, echipa de curling a cucerit a 13-a medalie de aur, Canada egalând recordul stabilit de URSS în 1976, la Innsbruck. În cazul unei victorii în finala masculină de hochei pe gheaţă, Canada ar putea doborî acest record, în condiţiile în care la această ediţie oricum nu mai poate fi întrecută.

Rezultatul este cu atât mai surprinzător pentru Canada cu cât înainte de Vancouver 2010 nu mai câştigase nici măcar o medalie de aur la Jocurile Olimpice găzduite pe teren propriu, în 1976 şi 1988.

Medalia de bronz a revenit Elveţiei, care s-a răzbunat pe Suedia pentru înfrângerea de la Campionatul European. Elveţia, care în 1998 la Nagano a cucerit aurul şi în 2002 medalia de bronz, s-a impus cu 5-4.

Antena3.ro

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close