Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Canada încheie en-fanfare JO 2010, cu titlu la hochei pe gheaţă şi un record al medaliilor de aur

Canada încheie en-fanfare JO 2010, cu titlu la hochei pe gheaţă şi un record al medaliilor de aur

Canada încheie en-fanfare JO 2010, cu titlu la hochei pe gheaţă şi un record al medaliilor de aur
01 Mar 2010   •   01:36

Echipa masculină a Canadei a câştigat medalia de aur la hochei pe gheaţă, după o victorie obţinută în prelungirile finalei cu Statele Unite ale Americii.

Canada a condus cu 1-0 după prima repriză şi a majorat diferenţa în cea secundă prin Corey Perry, însă americanii au revenit în joc şi au egalat cu 24 de secunde înainte de final prim Zach Parise. Meciul a intrat astfel în prelungiri, unde s-a jucat 4 la 4 pe sistemul "golului de aur". Acesta a fost reuşit de Sidney Corsby după şapte minute în care gazdele au dominat clar partida.

Dacă la precedentele două Olimpiade organizate nu câştigase nici măcar o medalie de aur, Canada a dominat categoric ediţia din 2010 a Jocurilor Olimpice, reuşind să cucerească 14 titluri şi să stabilească un record în acest sens. Precedentul record aparţinea URSS şi Norvegia, care în 1976 la Innsbruck, respectiv în 2002 la Salt Lake City, au câştigat câte 13 medalii de aur.

Canada a cucerit în total 26 de medalii, celor de aur alăturându-se şapte de argint şi cinci de bronz, şi a devenit prima ţară gazdă după Norvegia în 1952 care a condus în clasamentul pe medalii. SUA au cucerit cele mai multe medalii din istoria Jocurilor de Iarnă, 37 (9 aur, 15 argint, 13 bronz), însă americanii au fost depăşiţi de Germania cu o medalie în privinţa celor de aur, 10. Marea dezamăgire de la Vancouver a reprezentat-o Rusia, care cu 3 medalii de aur a ocupat locul 11 în clasamentul naţiunilor.

Antena3.ro

×
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close