Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Canadienele doboară recordul olimpic la hochei şi redeschid discuţiile despre eliminarea disciplinei de la JO

Canadienele doboară recordul olimpic la hochei şi redeschid discuţiile despre eliminarea disciplinei de la JO

Canadienele doboară recordul olimpic la hochei şi redeschid discuţiile despre eliminarea disciplinei de la JO
14 Feb 2010   •   19:56

Echipa feminină a Canadei şi-a început cursa de apărare a titlului mondial la hochei pe gheaţă printr-o victorie record la Jocurile Olimpice. Ţară gazdă, Canada a învins cu 18-0 Slovacia în meciul de deschidere şi a doborât recordul pe care tot ea îl stabilise în urmă cu patru ani, la Torino, când învinsese Italia cu 16-0.

La nivel mondial însă acesta este departe de recordul stabilit chiar de jucătoarele din Slovacia, locul 11 în lume, care şi-au câştigat dreptul de a participa la Vancouver 2010 după o victorie cu 82-0 în faţa Bulgariei! Această victorie reprezintă recordul IIHF pentru cea mai categorică victorie şi cele mai multe goluri marcate într-o partidă.

În timp ce Canada are 85.000 de jucătoare înregistrate la nivel naţional, Slovacia, debutantă la Vancouver 2010, are doar 263 de sportive, iar diferenţa de valoare a fost evidentă. Aceste cifre, alături de scorul record înregistrat, au readus încă o dată în discuţie prezenţa probei feminine la Olimpiada de Iarnă, considerându-se că disciplina nu este suficient de dezvoltată.

Hocheiul feminin pe gheaţă a fost introdus în programul JO în 1998, iar Canada şi SUA au câştigat fiecare medalie de aur de atunci. Chiar şi Campionatele Mondiale au fost dominate de cele două superputeri, din 1990 Canada cucerind nouă titluri mondiale, iar SUA trei.

Criticii motivează dorinţa de a se renunţa la hocheiul feminin pentru că softball-ul feminin a fost eliminat de la JO de vară din lipsă de ţări capabile să concureze la un nivel înalt. Totodată, săritoarelor cu schiuri li s-a interzis accesul la Olimpiadă pentru acelaşi motiv.

Antena3.ro

×
Parteneri
Momentul terifiant când un stâlp e înghițit de craterul din Slănic
x close