Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Cătălina Ponor a suferit o intervenţie minoră la cord, dar poate face sport fără niciun risc

Cătălina Ponor a suferit o intervenţie minoră la cord, dar poate face sport fără niciun risc

Cătălina Ponor a suferit o intervenţie minoră la cord, dar poate face sport fără niciun risc
Sursa foto: Foto: Agerpres
01 Aug 2011   •   13:39

Tripla campioană olimpică de la Atena, Cătălina Ponor, a suferit o intervenţie minoră la cord, dar medicii au asigurat-o că nu riscă nimic şi că îşi poate continua cariera sportivă fără probleme.

Gimnasta a acuzat probleme săptămâna trecută, în timpul unui antrenament, atunci când inima a început să-i bată mai repede. Antrenorii lotului naţional nu au vrut să rişte nimic şi au dus-o pe Cătălina la spital.

Ea s-a născut cu o uşoară malformaţie la inimă, care îi poate provoca uneori crize de tahicardie. Ştiam acest lucru din 2004, când a avut un puseu. Atunci i-a crescut rapid pulsul, dar i-a revenit la normal la fel de repede. Acum s-a întâmplat la fel în timpul antrenamentului. Am decis să mergem la un consult de specialitate pentru a nu risca nimic”, a povestit Mariana Bitang pentru Gazeta Sporturilor.

Am avut şansa să intrăm la doi medici cardiologi extraordinari, Radu Vătăşescu şi Ana Fruntelată. Dânşii ne-au recomandat o procedură nechirurgicală, ablaţie prin radiofrecvenţă, pentru a neutraliza prin descărcare electrică zona care-i cauzează tahicardia”, a explicat antrenoarea, care a mai precizat că Ponor „se va putea antrena normal în continuare”.

Cătălina Ponor se pregăteşte alături de celelalte componente ale lotului olimpic feminin la baza sportivă de la Izvorani în perspectiva Campionatelor Mondiale de la Tokyo, acolo unde speră să obţină şi un titlu mondial, singurul care-i lipseşte din palmares.

×
Subiecte în articol: Catalina Ponor mariana bitang
Parteneri
Mărturia unui pacient care a supravieţuit la ATI din Spitalul Pantelimon
x close