Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Cavendish câştigă etapa suprizelor în Turul Californiei la ciclism, cu nici un favorit prezent în primii zece

Cavendish câştigă etapa suprizelor în Turul Californiei la ciclism, cu nici un favorit prezent în primii zece

Cavendish câştigă etapa suprizelor în Turul Californiei la ciclism, cu nici un favorit prezent în primii zece
Sursa foto: Mark Cavendish
20 Feb 2009   •   15:47

Etapa a cincea din Turul Californiei la ciclism a fost una plină de surprize. Nici unul dintre primii zece sportivi din clasamentul general nu a reuşit o clasare bună joi, etapa fiind câştigată de Mark Cavendish. Acesta l-a bătut pentru a doua oară în această săptămână pe belgianul Tom Boonen într-un sprint pe final, strângând tot atâtea victorii pe etape.
Lider în clasamentul general rămâne, însă, Levi Leipheimer de la echipa Astana, care are un avans de 24 de secunde în faţa lui Michael Rogers, australianul concurând pentru Team Columbia Highroad. Câştigător de şapte ori la Turul Franţei, americanul Lance Armstrong concurează şi el în această competiţie, pentru echipa Astana, având de recuperat un ecart de 30 de secunde faţă de Leipheimer. Deşi a câştigat ultimele două etape de Turul Californiei, britanicul Cavendish de la echipa Columbia Highroad este la nu mai puţin de 29 de minute de lider în clasamentul general, o distanţă foarte mare.
Ciclistul a declarat că nu îl interesează decât să obţină victorii în unele etape, pentru care se simte mai bine pregătit.
"Aceasta era ziua în care am plănuit să câştig anul acesta.", a declarat britanicul.
"A fost o etapă grea, mai grea decât m-aş fi aşteptat. Se pare că s-a ajuns la aceleaşi viteze ca la Turul Franţei. A fost incredibil de greu", a adăugat Cavendish la sfârşitul traseului pe care l-a parcurs, conform BBC Sport, în cinci ore, şapte minute şi 28 de secunde.
Cavendish va fi printre favoriţi şi în etapa de vineri, în care va conta din nou pe ajutorul colegilor săi pentru a putea să lanseze din nou, pe final, sprintul care speră că îi va aduce victoria.

Foto: Mediafax
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: mark cavendish ciclism
Parteneri
Geoană: Să facem o petiţie zdravănă către noul Congres american
x close