Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Cea mai de succes echipă din ciclism în ultimii ani se desfiinţează

Cea mai de succes echipă din ciclism în ultimii ani se desfiinţează

Cea mai de succes echipă din ciclism în ultimii ani se desfiinţează
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
de M.T.    |    05 Aug 2011   •   13:57

HTC-Highroad, echipa care a obţinut aproape 500 de victorii din 2008 până în prezent, atât în concursurile masculine, cât şi în cele feminine, se va desfiinţa la sfârşitul acestui an, din cauză că nu a reuşit să-şi găsească un sponsor pentru viitorul sezon.

Am încheiat discuţiile cu HTC miercuri noapte, în timp ce planurile privind o posibilă fuziune au fost abandonate joi dimineaţă. Rămâne un mister pentru mine de ce compania HTC nu s-a arătat dispusă să îşi ia un angajament”, a declarat Bob Stapleton, patronul lui HTC-Highroad.

Primele zvonuri despre problemele de la HTC-Highroad au apărut la începutul verii, dar Stapleton a susţinut că nu va avea probleme în a găsi un sponsor şi chiar a anunţat că îl va dezvălui în timpul Turului Franţei. Acest lucru nu s-a întâmplat însă, deşi echipa americană a avut o evoluţie excelentă în Marea Buclă, iar vedeta ei, britanicul Mark Cavendish, a cucerit tricoul verde.

Sentinţa definitivă a fost dată joi, când conducerea HTC nu a acceptat nici posibila colaborare cu Leopard-Trek sau Quick Step, astfel că echipa va înceta să mai existe.

În aceste condiţii, rutierii de la HTC-Highroad sunt liberi să-şi caute echipe, cei mai doriţi fiind Tony Martin, John Degenkolb, Bernhard Eisel, Matthew Goss şi, mai ales, Mark Cavendish. De altfel, cel mai bun sprinter din Le Tour a dezvăluit că a ajuns la un acord cu o altă echipă, dar aşteaptă semnarea contractului pentru a oferi mai multe amănunte.

×
Subiecte în articol: desfiintare mark cavendish Turul Frantei
Parteneri
Schimbare radicală în funcţionarea Poştei Române
x close