Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Chilienii au plecat mai repede de la Olimpiada de iarnă, după ce ţara lor a fost lovită de seism

Chilienii au plecat mai repede de la Olimpiada de iarnă, după ce ţara lor a fost lovită de seism

Chilienii au plecat mai repede de la Olimpiada de iarnă, după ce ţara lor a fost lovită de seism
28 Feb 2010   •   15:33

Sportivii din lotul olimpic al statului Chile au decis să nu mai participe la ceremonia de încheiere a Jocurilor Olimpice de iarnă de la Vancouver şi să se întoarcă în ţara lor, care a fost zguduită de un puternic seism, cu magnitudinea 8.8, sâmbătă, informează USA Today.

Conform sursei citate, un purtător de cuvânt al echipei chiliene, care a fost reprezentată la Vancouver de trei schiori în probele alpine şi de antrenorii acestora, a declarat că unii dintre membrii delegaţiei şi-au contactat familiile şi "au aflat că acestea sunt bine".

Cutremurul, care a omorât cel puţin 200 de persoane, a avut loc undeva la 89 de kilometri nord de al doilea oraş ca mărime din Chile, Concepcion, şi la 341 kilometri distanţă de capitala Santiago. Ca urmare a acestui seism, majoritatea statelor din zona Oceanului Pacific au avut alertă de tsunami, însă valurile nu au depăşit un metru şi nu au făcut pagube însemnate.

Antena3.ro

×
Parteneri
Schema mafiei din România. Susţinere de la nivel înalt
x close