Antena 3 Sport Alte sporturi Chilienii au plecat mai repede de la Olimpiada de iarnă, după ce ţara lor a fost lovită de seism

Chilienii au plecat mai repede de la Olimpiada de iarnă, după ce ţara lor a fost lovită de seism

28 Feb 2010   •   15:33
Chilienii au plecat mai repede de la Olimpiada de iarnă, după ce ţara lor a fost lovită de seism

Sportivii din lotul olimpic al statului Chile au decis să nu mai participe la ceremonia de încheiere a Jocurilor Olimpice de iarnă de la Vancouver şi să se întoarcă în ţara lor, care a fost zguduită de un puternic seism, cu magnitudinea 8.8, sâmbătă, informează USA Today.

Conform sursei citate, un purtător de cuvânt al echipei chiliene, care a fost reprezentată la Vancouver de trei schiori în probele alpine şi de antrenorii acestora, a declarat că unii dintre membrii delegaţiei şi-au contactat familiile şi "au aflat că acestea sunt bine".

Cutremurul, care a omorât cel puţin 200 de persoane, a avut loc undeva la 89 de kilometri nord de al doilea oraş ca mărime din Chile, Concepcion, şi la 341 kilometri distanţă de capitala Santiago. Ca urmare a acestui seism, majoritatea statelor din zona Oceanului Pacific au avut alertă de tsunami, însă valurile nu au depăşit un metru şi nu au făcut pagube însemnate.

Antena3.ro

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close