Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Ciclistul Tom Boonen, depistat pozitiv pentru consum de cocaină. Din nou

Ciclistul Tom Boonen, depistat pozitiv pentru consum de cocaină. Din nou

Ciclistul Tom Boonen, depistat pozitiv pentru consum de cocaină. Din nou
09 Mai 2009   •   13:48

Echipa Quick Step a confirmat faptul că ciclistul belgian Tom Boonen, campion mondial în 2005, a fost depistat pozitiv pentru consum de cocaină.
Boonen, care a câştigat luna trecută, pentru a treia oară, cursa Paris - Roubaix, se află printre cei mai buni rutieri din lume ai curselor de o zi. El mai picase un astfel de test privind depistarea consumului de cocaină şi anul trecut.

"Testul, care a confirmat consumul de cocaină, a fost iniţiat de autorităţile flamande", a declarat purtătorul de cuvânt Alessandro Tegner.
"Evenimentul a avut loc în urmă cu două săptămâni, iar acum echipa se întâlneşte pentru a discuta situaţia", a mai spus acesta.
Reprezentanţii Quick Step au declarat de asemenea că în cursul zilei de sâmbătă va fi remis un comunicat oficial privind poziţia echipei în această speţă.
Jan Poels, procuror din oraşul belgian Turnhout, a spus că la sfârşitul lunii aprilie au fost făcute percheziţii la reşedinţa lui Boonen, evitând să informeze dacă au fost găsite droguri sau dacă investigaţiile au vizat vreun anumit tip de substanţe.
Anul trecut, Boonen a fost retras din Turul Franţei, după ce a fost, la fel, depistat pozitiv la un test privind consumul de cocaină. Cu toate acestea, managerul echipei i-a acordat o a doua şansă, considerând că acestea erau probleme personale ale sportivului.
În februarie 2008, un tribunal din Belgia l-a găsit vinovat pentru consum de cocaină, dar a decis să nu apeleze la sancţiuni penale.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: ciclism test cocaina
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close