Antena 3 CNN Sport Alte sporturi CM de atletism: Usain Bolt a câştigat titlul la 200 de metri

CM de atletism: Usain Bolt a câştigat titlul la 200 de metri

CM de atletism: Usain Bolt a câştigat titlul la 200 de metri
Sursa foto: Foto: Agerpres
03 Sep 2011   •   17:45

Jamaicanul Usain Bolt a câştigat titlul mondial pe distanţa de 200 de metri, pe care a parcurs-o în 19,4 secunde, confirându-şi la Daegu statutul de rege al sprinterilor. Bolt ar putea părăsi Coreea de Sud cu două medalii, dacă se va impune şi alături de echipa Jamaicăi în ştafeta 4x100 metri de duminică, în ultima zi a Campionatelor Mondiale.

Americanul Walter Dix a sosit al doilea în 19,7 secunde, iar francezul Christophe Lemaitre a terminat pe locul trei, în 19,8 secunde.

Bolt pierduse titlul la 100 de metri în faţa tânărului conaţional Yohan Blake, weekendul trecut, după ce a fost descalificat pentru un start fals în finală, şi nu voia să repete greşeala în proba lui favorită. Timpul înregistrat de jamaican a fost al patrulea din toate timpurile. Doar el, cu 19,19 şi 19,3, şi Michael Johnson au alergat mai rapid în trecut.

"Sunt foarte fericit şi mândru că am câştigat aici astăzi. După startul fals de duminică am fost foarte dezamăgit că nu am avut ocazia să îmi apăr titlul mondial. Cursa de 200 de metri a reprezentat o şansă uriaşă să uit de cele întâmplate şi să privesc spre viitor, astfel că am fost motivat toată săptămâna să reuşesc să mă impun. Publicul a fost minunat şi m-am bucurat de moment", a declarat Bolt.

×
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close