Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Croatul Ivica Kostelic a câştigat Cupa Mondială la schi alpin

Croatul Ivica Kostelic a câştigat Cupa Mondială la schi alpin

Croatul Ivica Kostelic a câştigat Cupa Mondială la schi alpin
13 Mar 2011   •   10:20

Deşi mai sunt de disputat cinci curse până la finalul sezonului, Ivica Kostelic nu mai poate fi ajuns de nici unul dintre contracandidaţii săi. Astfel, schiorul croat de 31 de ani câştigă pentru prima oară în carieră Cupa Mondială la schi alpin, continuând o tradiţie de familie, sora sa,  Janica Kostelic, având în palmares trei succese în aceeaşi competiţie, în 2001, 2003 şi 2006.

 
„În schiul alpin, este cea mai mare performanţă pe care o poţi obţine”, a declarat Kostelic la finalul celei de-a doua coborâri de la Kvitfjell (Norvegia), cursa care a consfinţit triumful croatului. Acesta ocupă primul loc în clasamentul general, cu peste 500 de puncte mai mult decât ocupantul poziţiei secunde, elveţianul Didier Cuche. Pentru câştigarea unui concurs de Cupă Mondială, un sportiv primeşte 100 de puncte.
 
În afara succesului din Cupa Mondială, Ivica Kostelic a mai câştigat în acest an medalia de bronz în proba de Super G la Campionatul Mondial din luna februarie şi Cupa Mondială la supercombinată.

×
Subiecte în articol: Croatia
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close