Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Curlingul s-a lansat oficial, în acest week-end, în România. Vezi cum se practică acest sport

Curlingul s-a lansat oficial, în acest week-end, în România. Vezi cum se practică acest sport

Curlingul s-a lansat oficial, în acest week-end, în România. Vezi cum se practică acest sport
Sursa foto: Foto: robots.thoughtbot.com
de M.Z.    |    10 Sep 2011   •   23:39

Din această sâmbătă, orice român poate ajunge la Olimpiadă, indiferent de vârstă sau condiţie fizică. De fapt nu chiar oricine, ci doar cei care se apucă de curling, un sport lansat, oficial, în acest week-end, la noi în ţară, la Braşov. 

Primul lucru la care trebuie să fim atenţi este sliderul care trebuie încălţat în piciorul stâng. Odată încălţat, orice începător trebuie să înveţe poziţiile de alunecare.

După primii paşi în curling, mulţi sunt cei care cred că pot face performanţă. Chiar dacă nu e chiar aşa de simplu, cei care au ajuns deja la competiţii spun că, într-adevăr, curlingul este un sport pentru orice vârstă.

Echipamentul pentru curling constă în pantofi speciali care costă aproximativ 100 de euro şi mături care costă câteva zeci de euro. Bilele sunt cumpărate de federaţie, deoarece un set de două costă nu mai puţin de 5.000 de euro. Deocamdată, anterenamentele se pot face doar pe patinoarul de la Braşov, deoarece este nevoie de un tip special de gheaţă.

 


×
Subiecte în articol: Brașov gheata echipament
Parteneri
Mărturia unui pacient care a supravieţuit la ATI din Spitalul Pantelimon
x close