Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Daniel Moreno a câştigat etapa a 4-a din Vuelta. Chavanel, noul lider la general

Daniel Moreno a câştigat etapa a 4-a din Vuelta. Chavanel, noul lider la general

Daniel Moreno a câştigat etapa a 4-a din Vuelta. Chavanel, noul lider la general
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.T.    |    24 Aug 2011   •   10:50

Daniel Moreno a câştigat etapa a patra din Turul Spaniei, prima din actuala ediţie care s-a încheiat la altitudine. Rutierul spaniol de la Katusha s-a impus la Sierra Nevada, după 170,2 kilometri, în faţa danezului Chris Anker Sorensen şi a irlandezului Daniel Martin.

În urma acestui succes, primul al carierei în Vuelta, Moreno a urcat pe locul 2 în clasamentul general, la 43 de secunde de noul lider, francezul Sylvain Chavanel.

Sunt foarte fericit pentru această victorie frumoasă. M-am simţit în formă încă de dimineaţă şi mi-am dat seama că pot obţine un rezultat bun, deoarece traseul se potrivea cu caracteristicile mele. Am vorbit cu Joaquim pe parcursul etapei şi el m-a convins să atac, spunându-mi că am şanse să câştig. Deşi am realizat un salt important în ierarhia generală, scopul meu este să îl ajut pe Purito”, a declarat Moreno la finalul cursei.

Singurul favorit care a avut de suferit în etapa de marţi a fost Igor Anton, liderul echipei Euskaltel şi cel care a reuşit să se impună în acest an pe Monte Zoncolan, în Il Giro. Bascul a pierdut mai mult de un minut în raport cu restul favoriţilor şi a coborât până pe locul 35 la general.

A fost o zi complicată. Nici în etapa precedentă nu m-am simţit bine, dar am scăpat cu bine. Din păcate, de această dată mi-a fost imposibil să rămân în faţă. Nu am avut cele mai bune picioare şi am pierdut timp important în clasamentul general. Diferenţa de aproape un minut şi jumătate este una mare. Trebuie să le mulţumesc colegilor, deoarece dacă nu beneficiam de ajutorul lor, atunci aş fi pierdut şi mai mult timp”, a spus rutierul de 28 de ani.

Etapa a patra a adus şi primul abandon important al Turului Spaniei, britanicul Mark Cavendish, câştigătorul tricoului verde în Le Tour retrăgându-se din cauza oboselii şi a temepraturilor ridicate, care au ajuns şi la 42 de grade Celsius.

Etapa a 5-a va avea loc miercuri, între Sierra Nevada şi Valdepenas de Jaen (187 de kilometri), plutonul având de trecut peste două căţărări de categoria a doua.

×
Subiecte în articol: Vuelta Turul Spaniei mark cavendish
Parteneri
Românii pentru care se reduce vârsta de pensionare
x close