Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Debut de aur, sub nasul favoriţilor: Cologna aduce Elveţiei a doua medalie de aur la JO

Debut de aur, sub nasul favoriţilor: Cologna aduce Elveţiei a doua medalie de aur la JO

Debut de aur, sub nasul favoriţilor: Cologna aduce Elveţiei a doua medalie de aur la JO
16 Feb 2010   •   16:22

Elveţianul Dario Cologna a câştigat medalia de aur la proba de 15 kilometri liber în cadrul concursului de schi fond de la Jocurile Olimpice de la Vancouver, după ce i-a surclasat pe marii favoriţi Petter Northug din Norvegia şi Lukas Bauer din Cehia.

Bauer, care era de aşteptat să se lupte cu liderul Cupei Mondiale Northug pentru mai multe medalii la Vancouver, a cucerit bronzul.

"Am făcut o cursă incredibilă de la început până la final şi m-am simţit foarte bine. Sunt foarte fericit. Cu această victorie, visul meu din copilărie a devenit realitate", a declarat Cologna, care a cucerit a doua medalie de aur a zilei pentru Elveţia, după ce Didier Defago s-a impus la coborâre.

Sportivii români Paul Pepene şi Petrică Hogiu au ocupat poziţia 37, respectiv locul 57. Pepene a terminat cursa în 35 minute, 33 secunde şi 7 zecimi, la aproape două minute în urma liderului, iar Hogiu a fost cronometrat cu 36:39.5.

Antena3.ro

×
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close