Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Diaconu a pierdut la puncte revanşa cu Jean Pascal şi titlul mondial WBC la "semigrea"

Diaconu a pierdut la puncte revanşa cu Jean Pascal şi titlul mondial WBC la "semigrea"

Diaconu a pierdut la puncte revanşa cu Jean Pascal şi titlul mondial WBC la "semigrea"
Sursa foto: adrian diaconu
12 Dec 2009   •   09:52

Pugilistul român Adrian Diaconu a fost învins, sâmbătă dimineaţă, de canadianul Jean Pascal într-un meci contând pentru titlul mondial în versiunea WBC la categoria semigrea. Pascal a câştigat şi meciul de revanşă cu Diaconu, la puncte, după ce îl învinsese şi în iulie şi îi luase centura. Diaconu şi-a exprimat regretul, după meci, că nu are suficiente meciuri jucate în ultimii trei ani.
Campion mondial WBC la categoria semigrea din 22 iulie 2008 până în 20 iunie a.c., ploieşteanul supranumit ?Rechinul? nu a putut să îi ofere canadianului Pascal o replică pe măsură în meciul de la Montreal, iar arbitrii l-au declarat pe acesta învingător după 12 reprize, cu scorurile de 115-112, 116-112 şi 116-111, potrivit Mediafax.
Diaconu a sosit la arena ?Bell Centre? din Montreal însoţit de Lucian Bute, iar cei doi au fost aclamaţi la scenă deschisă de publicul canadian. Meciul a fost câştigat, însă, de Jean Pascal, iar Diaconu a acuzat că nu a boxat suficient în ultimii ani.
"Am un singur regret. Am aşteptat prea mult acest meci. Nu sunt suficiente trei confruntări în ultimii trei ani. Am muncit mult la antrenamente, dar fără meciuri nu merge. În mod normal ar trebui să am meciuri de două sau de trei ori pe an. Aceasta este singura mea scuză", a declarat Diaconu în presa canadiană.
"Mă aşteptam să vină şi să se lupte, dar el doar dădea pumni şi fugea. A boxat inteligent, însă spectacolul a fost frumos", a continuat pugilistul român.
A doua înfrângere la profesionişti
În urma acestei înfrângeri, Diaconu are un palmares de 26 victorii, 15 prin KO, şi două înfrângeri, în timp ce Jean Pascal are 22 de victorii, 15 prin KO, şi o înfrângere.
Românul de 31 de ani a devenit campion mondial în vara lui 2008, după ce americanul Chad Dawson, care deţinea centura, a refuzat de prea multe ori să îl înfrunte şi a fost scos lăsat fără titlul mondial. Titlul mondial i-a revenit lui Diaconu după un meci câştigat la Bucureşti cu Chris Henry, după care Dawson a refuzat iar să îşi apere titlul şi a pierdut centura.
?Rechinul? a pierdut, însă, titlul mondial în vara acestui an, după ce a fost învins la puncte de Jean Pascal.
Antena3.ro

×
Parteneri
Este Ziua mondială a râsului | Beneficiile terapiei prin râs, pentru sănătate
x close