Antena 3 CNN Sport Alte sporturi După şase etape câştigate în Turul Franţei, Cavendish mai are putere să triumfe în Sparkasse Giro

După şase etape câştigate în Turul Franţei, Cavendish mai are putere să triumfe în Sparkasse Giro

După şase etape câştigate în Turul Franţei, Cavendish mai are putere să triumfe în Sparkasse Giro
03 Aug 2009   •   16:31

Britanicul Mark Cavendish a obţinut a 20-a sa victorie în acest sezon, câştigând Sparkasse Giro, în Bochum, Germania. Rutierul de la Team Columbia l-a învins pe germanul Gerald Ciolek în cursa de 177 de kilometri, disputată pe parcursul unei singure zile.

"Este un rezultat impresionant pentru Mark. A avut un Tur al Franţei dificil şi s-a luptat la vârf în tot acest sezon, dar victoriile continuă să apară. Iar aceasta nu a fost o cursă uşoară deloc. A fost organizată pe un circuit mic şi dificil, cu două căţărări scurte, dar grele, şi apoi o coborâre rapidă către finiş. Mai mult de atât a fost şi o zi ploioasă", a declarat Rolf Aldag, managerul echipei.

Deşi a avut doar cinci rutieri în cursă, Columbia a controlat întrecerea tot timpul pentru Cavendish. "Este chiar impresionant dacă ne gândim că am venit după un Tur al Franţei încununat cu succes şi că toţi rutierii care au participat la această cursă pentru noi s-au aflat şi în Le Tour. Unii îşi pierd concentrarea dacă s-au descurcat bine acolo, dar nu şi Mark sau echipa noastră. Astfel, chiar dacă nu e o mare surpriză că Mark Cavendish a câştigat un sprint, această victorie arată că el este în continuare concentrat şi dornic să câştige", a continuat Aldag.

Prima victorie a anului pentru Cavendish a venit în Turul Qatar, din februarie, iar de atunci a mai obţinut victorii de etapă în Turul Californiei, Turul Italiei, Turul Elveţiei, şase victorii de etapă în Turul Franţei şi o victorie generală în Clasicul Milan - San Remo.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: mark cavendish
Parteneri
Vremea se încălzeşte în toată ţara. ANM, prognoza meteo actualizată
x close