Antena 3 Sport Alte sporturi Duşmănia Szabo - Beclea Szekely, a şasea din istoria conflictelor din sport

Duşmănia Szabo - Beclea Szekely, a şasea din istoria conflictelor din sport

05 Mar 2010   •   21:04
Duşmănia Szabo - Beclea Szekely, a şasea din istoria conflictelor din sport
Sursa foto: beclea szabo

Fostele atlete Gabriela Szabo şi Violeta Beclea Szekely au fost, ani la rândul, două motive de mândrie pentru români pentru felul în care au dominat cursele la care au luat parte. Cu toate acestea, pe cele două nu le-au legat sentimente de prietenie cu ar fi fost normal. Ba, tocmai, şi-au arătat dispreţul una faţă de cealaltă cu fiecare ocazie. Din acest motiv, cotidianul The Independent. le-a inclus în top 10 al celor mai cunoscute duşmănii din istoria sportului.
"Rivalitatea dintre aceste două atlete a început atunci când mai tânăra şi mai drăguţa Szabo a intrat în scenă în anii 1990 şi a început să ameninţe dominaţia lui Beclea. Când Beclea a fost depistată pozitiv, în 1996, Szabo nu a pierdut timpul şi a făcut câteva remarci tăioase. Apoi, după ce a câştigat proba de 1.500 metri la Campionatele Mondiale în sală din 1999, Szabo a refuzat să dea mâna cu Beclea, care terminase pe locul doi. Mai mult, Szabo a afirmat ulterior că Beclea este "prea urâtă" pentru a fi invitată la reuniune. Furioasă, Beclea a dat-o în judecată pe Szabo, cerând despăgubiri de 100.000 de lire sterline, după ce a refuzat scuzele acesteia", a notat publicaţia britanică.
Procesul intentat în acel moment de Gabriela Szabo Violetei Beclea nu s-a încheiat prin scuzele primeia. Procesul a rămas pe rol, iar Szabo a primit, în cele din urmă, o amendă penală şi a fost obligată să plătească daune morale de 5.000 de euro.
Top 10 duşmănii din sport:
1. Roy Keane - Mick McCarthy (fotbal)
2. Martina Hingis - surorile Venus şi Serena Williams (tenis)
3. Brian Clough - Don Revie (fotbal)
4. Lewis Hamilton - Fernando Alonso (Formula 1)
5. Muhammad Ali - Joe Frazier (box)
6. Gabriela Szabo - Violeta Beclea Szekely (atletism)
7. Tiger Woods - Phil Mickelson (golf)
8. Anatoli Karpov - Viktor Korchnoi (şah)
9. Ian Botham - Ian Chappell (crichet)
10. Benny "Kid" Paret - Emile Griffith (box).
Antena3.ro

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close