Antena 3 CNN Sport Alte sporturi E a noastră, dar se mândresc alţii cu ea: O româncă va reprezenta Italia la CM de Şah din Turcia

E a noastră, dar se mândresc alţii cu ea: O româncă va reprezenta Italia la CM de Şah din Turcia

E a noastră, dar se mândresc alţii cu ea: O româncă va reprezenta Italia la CM de Şah din Turcia
12 Aug 2009   •   18:42

Daniela Movileanu are 12 ani şi s-a născut la Focşani. Acum locuieşte cu părinţii la Frascati, un orăşel de lângă Roma, iar în urmă cu o lună a câştigat titlul de campioană naţională la şah a Italiei, la categoria de vârstă sub 14 ani. ?De la 1 septembrie se va situa printre primele 30 de sportive din Italia, o performanţă extraordinară având în vedere vârsta ei fragedă şi posibilităţile şi timpul pe care le are în faţă pentru a progresa?, a declarat antrenorul ei, Rosario Lucio Ragonese.

Mai mult, în noiembrie, Daniela va reprezenta Italia la campionatele mondiale ce vor avea loc în Turcia. Antrenorul fetei de la clubul din Frascati spune că regulamentele federaţiei din Peninsulă cer ca reprezentanţii săi în competiţiile internaţionale să deţină cetăţenie italiană, însă o portiţă poate fi găsită în condiţiile în care Daniela a fost înscrisă doar pe listele de jucători din Italia, nefiind înregistrată vreodată de federaţia din România. ?Nu ştim nici dacă în România, la federaţia de acolo se ştie de existenţa ei?, a declarat pentru Agerpres, mama fetei, Ionica Movileanu.

Cert este că sportiva româncă e în prezent mândria italienilor, după ce în iulie 2009 a cucerit campionatele naţionale de la Courmayeur, la finalul unui duel cu 45 de contracandidate. ?Competiţia a fost strânsă până în ultima rundă, când am învins-o după o partidă de două ore pe campioana din ultimii doi ani?, a declarat Daniela, adăugând că îşi doreşte cât mai multe victorii şi la campionatul mondial din noiembrie la care va participa pentru prima oară.

Românca a mărturisit pentru Agerpres că pasiunea pentru acest sport i-a fost insuflată de părinţii săi. ?După ce s-au mutat în Italia, ei şi-au găsit locuri de muncă destul de solicitante şi, pentru că nu aveau cu cine să o lase pe fiica lor, o bună parte a zilei, au înscris-o la acest club de şah pentru copii din Frascati?, notează Agerpres.

Antena3.roc

×
Subiecte în articol: sah
Parteneri
Mesaj RO-Alert în Slănic Prahova: ”Părăsiți zona!”
x close