Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Echipa de sabie a României continuă să scrie istorie la Cupa Mondială

Echipa de sabie a României continuă să scrie istorie la Cupa Mondială

Echipa de sabie a României continuă să scrie istorie la Cupa Mondială
Sursa foto: rares dumitrescu
07 Feb 2010   •   19:36

Sabrerii români au obţinut un nou succes important după ce, în toamnă, câştigaseră medaliile de aur la Campionatul Mondial. De data aceasta, echipa de sabie a României, formată din Rareş Dumitrescu, Florin Zalomir, Alexandru Sireteanu şi Tiberiu Dolniceanu, a câştigat etapa Cupei Mondiale de la Budapesta. Românii au trecut în finală de echipa Italiei cu scorul de 45-42.
În octombrie 2009, România asista la naşterea uneia dintre cele mai talentate generaţii din scrima românescă a perioadei post-Revoluţie. Rareş Dumitrescu reuşea un argint eroic la individual la proba de sabie, iar apoi îşi conducea magistral echipa către un succes suprem în competiţia pe echipe. Duminică, sabrerii români au arătat că succesul din Turcia nu a fost un foc de paie şi s-au impus în faţa aceloraşi adversari ca în toamnă - Italia. Dumitrescu, Zalomir, Sireteanu şi Dolniceanu s-au dovedit prea puternici pentru italieni şi s-au impus la trei tuşe diferenţă.
Drumul spre finala de la Budapesta a fost parcurs fără mari probleme de sportivii români, ei trecând în această ordine de Ucraina (45-36), Spania (45-36) şi Ungaria (45-39).
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: scrima
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close