Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Echipa Leopard-Trek s-a retras din Giro, după moartea lui Wouter Weylandt

Echipa Leopard-Trek s-a retras din Giro, după moartea lui Wouter Weylandt

Echipa Leopard-Trek s-a retras din Giro, după moartea lui Wouter Weylandt
Sursa foto: Foto: EPA/Intact Images
11 Mai 2011   •   12:21

Echipa Leopard-Trek s-a retras din Turul Italiei la o zi după ce rutierul belgian Wouter Weylandt a murit în urma unei căzături, a anunţat formaţia din Luxemburg.

"Rutierii de la Leopard-Trek doresc să comunice faptul că vor părăsi Giro d'Italia începând de azi, ca urmare a tragicului accident suferit de colegul şi prietenul lor Wouter Weylandt", a anunţat formaţia într-un comunicat.

Weylandt, în vârstă de 26 de ani, a murit după ce a căzut în etapa a treia de luni. Rezultatele de marţi nu au contat în clasamentul general, după ce toţi rutierii au participat la o "etapă de respect" pentru rutierul decedat, neutralizând cursa.

Managerul echipei Leopard-Trek, Brian Nygaard, a declarat că decizia a fost luată de rutieri. "Am spus că îi vom susţine în funcţie de ce alegere vor face. Le mulţumim tuturor pentru suportul arătat".

Căpitanul echipei, Fabian Wegmann din Germania, a explicat că el şi colegii lui nu mai au puterea să continue cursa. "Respectăm mult Giro d'Italia şi ciclismul, dar nu mai putem continua în aceste circumstanţe. Suntem profesionişti, dar considerăm că acesta este pasul normal pe care trebuie să îl facem", a spus Wegmann.


×
Parteneri
AI-ul a început să mintă, să trădeze și își schimbă comportamentul în timpul testelor
x close