Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Esthera Petre, prima finalistă a României la CM de atletism în sală

Esthera Petre, prima finalistă a României la CM de atletism în sală

Esthera Petre, prima finalistă a României la CM de atletism în sală
Sursa foto: Foto: Agerpres
09 Mar 2012   •   13:46

Debutanta Esthera Petre a reuşit să se califice in extremis în finala la săritura în înălţime, în cadrul Campionatelor Mondiale de atletism în sală de la Istanbul. Deşi a sărit 1,92 metri, cu trei centimetri sub baremul strict impus de IAAF, sportiva din România, în vârstă de 21 de ani, a obţinut ultimul loc în finala de sâmbătă, care se dispută la ora 18:15.

Anna Cicerova (Rusia), suedeza Ebba Jungmark, Antonietta Di Martino (Italia), Chaunte Howard Lowe (SUA), Svetlana Radzivil (Uzbekistan) şi Tia Hellebaut (Belgia) au fost singurele sportive care au îndeplinit baremul de 1,95 metri, cealaltă finalistă alături de Esthera Petre fiind Ruth Beitia, din Spania, care a sărit tot 1,92 metri.

La triplusalt, reprezentantele noastre Cristina Bujin şi Adelina Gavrilă s-au oprit în calificări, cu rezultate mult sub baremul de 14,30 m.

Bujin a sărit 13,8 m, iar Gavrilă doar 13,65 m, ambele acuzând neacomodarea cu pista nouă de concurs. Din recordul de 30 de sportive înscrise doar 2 au reuşit să treacă baremul impus, ambele din prima încercare: britanica Yamile Aldama, cu un excepţional 14,62 m, cel mai bun rezultat al sezonului, şi kazaha Olga Rîpakova - 14,39 m.

România va mai fi reprezentată vineri, după-amiază, de Angela Moroşanu, la 60 m garduri, şi Ioana Doagă, la 1.500 m.


×
Parteneri
Motivul pentru care prezentatorii Antena 3 CNN au purtat un bujor roșu în piept
x close