Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Evan Lysacek i-a suflat aurul lui Evgheni Pluşenko, după programul liber la patinaj artistic

Evan Lysacek i-a suflat aurul lui Evgheni Pluşenko, după programul liber la patinaj artistic

Evan Lysacek i-a suflat aurul lui Evgheni Pluşenko, după programul liber la patinaj artistic
19 Feb 2010   •   11:02


Americanul Evan Lysacek a pus capăt domniei lui Evgheni Pluşenko în calitate de campion olimpic, cu un program liber ce i-a adus medalia de aur la patinaj artistic.

Rusul Pluşenko era văzut de foarte mulţi drept învingător şi chiar el spunea că medalia de aur nu ar trebui să revină unui sportiv ce nu încearcă să execute cvadruplu tulup. Cu o astfel de execuţie, în combinaţie cu un triplu tulup, şi-a început Pluşenko programul liber, însă Lysacek şi juriul i-au demonstrat că socoteala din târg nu se potriveşte cu cea de acasă şi l-au privat de o performanţă unică în ultimii 60 de ani: medalii de aur consecutive la JO.

Americanul a ridicat sala în picioare şi, chiar dacă nu a încercat o săritură dificilă precum a lui Pluşenko, i-a impresionat pe membrii juriului cu o coreografie de excepţie şi cu execuţii curate. Scorul lui de 257,67 l-a eclipsat pe Pluşenko cu 1,31 puncte, în timp ce japonezul Daisuke Takahashi a câştigat prima medalie pentru Japonia la această probă, terminând pe locul trei chiar dacă a căzut în tentativa de a executa un cvadruplu.

Pluşenko, care la finalul programului a trimis un sărut spre camera de filmat, era optimist în privinţa victoriei, iar eşecul nu l-a dezamăgit în totalitate. "Am crezut că am câştigat, însă Evan poate avea mai multă nevoie de această medalie de aur decât mine. Pentru că eu o am deja. După acest eşec nu voi renunţa. Trebuie să mergem înainte", a declarat Pluşenko.

Antena3.ro

×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close