Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Evgheni Pluşenko, suspendat un an pentru că nu a "onorat" Campionatele Mondiale

Evgheni Pluşenko, suspendat un an pentru că nu a "onorat" Campionatele Mondiale

Evgheni Pluşenko, suspendat un an pentru că nu a "onorat" Campionatele Mondiale
29 Iun 2010   •   12:08

Consiliul forului care guvernează patinajul, ISU, l-a suspendat pe rusul Evgheni Pluşenko din toate competiţiile, timp de un an.

Decizia a fost luată pentru că Pluşenko a ratat Campionatele Mondiale de patinaj artistic din luna martie, dar o lună mai târziu a luat parte la un spectacol pe gheaţă fără să aibă permisiunea din partea Federaţiei Ruse de Patinaj Artistic.

"Bazându-se pe dovezile prezentate, Consiliul a concluzionat că domnul Evgheni Pluşenko a încălcat regulamentele ISU şi va fi suspendat. Dovezile au arătat, spre satisfacţia Consiliului, că domnul Pluşenko, patinator şi membrul al Federaţiei Ruse, a participat la spectacole demonstrative în martie şi aprilie 2010, în Rusia şi în alte ţări, fără permisiunea FRPA. Astfel de activităţi încalcă regulamentele ISU şi rezultă în pierderea eligibilităţii pentru competiţiile profesioniste", se arată în comunicatul de presă al ISU (Uniunea Internaţională de Patinaj).

Campionul olimpic din 2006 are 21 de zile la dispoziţie pentru a face apel la această decizie la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne, Elveţia, informează Russia Today.

Antena3.ro

×
Parteneri
5 milioane de români care muncesc, îndatorați de stat cu peste 200 de euro
x close