Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Fabio Aru, câştigător în ediţia cu numărul 70 din Vuelta

Fabio Aru, câştigător în ediţia cu numărul 70 din Vuelta

Fabio Aru, câştigător în ediţia cu numărul 70 din Vuelta
13 Sep 2015   •   21:33

Cea de-a 70-a ediție a Turului ciclist al Spaniei s-a încheiat duminică la Madrid cu victoria finală a rutierului italian în vârstă de 25 de ani Fabio Aru, de la echipa kazahă Astana, care a preluat tricoul roșu de lider după atacurile repetate din etapa ultimei șanse, cea de sâmbătă, cu 4 cățărări de primă categorie, ofensivă în urma căreia l-a detronat pe liderul de până atunci, olandezul Tom Dumoulin (Giant), scrie Agerpres.


Devenit lider al formației Astana din a doua zi a cursei, pe 23 august, când arbitrii l-au scos din competiție pe italianul Vincenzo Nibali, din cauza unei greșeli a directorului tehnic, care l-a cărat ostentativ, cu mare viteză, agățat de mașină câțiva kilometri, sardul Aru a dus o luptă tenace pentru a câștiga Vuelta-70, ajutat din plin și de echipă, în special de spaniolul Mikel Landa, care, profesionist disciplinat, și-a făcut datoria până la capăt, deși de mai multă vreme a semnat pentru anul viitor cu Sky.

Pe locurile următoare s-au situat spaniolul Joaquim "Purito" Rodriguez, liderul echipei ruse Katiușa, la 1'17" și de polonezul Rafal Majka, de la echipa ruso-daneză Tinkoff — Saxo, care a prins ultima treaptă a podiumului, la 1'29".

Ultima etapă, a 21-a, Alcala de Henares — Madrid, a fost câștigată după numai 93,7 km de de germanul John Degenkolb, o consolare pentru Giant după înfrângerea lui Dumoulin, care a terminat cursa pe locul 6 în final. Sprinterul german a fost înregistrat în 2h34'15".

Iată clasamentul primilor clasați în Vuelta cu numărul 70:

1. Fabio Aru (Italia/Astana)
2. Joaquim Rodriguez (Spania/Katiușa) la 1:17.
3. Rafal Majka (Polonia/Tinkoff — Saxo) 1:29.
4. Nairo Quintana (Columbia/Movistar) 2:02.
5. Esteban Chaves (Columbia/Orica) 3:30.
6. Tom Dumoulin (Olanda/Giant) 3:46.
7. Alejandro Valverde (Spania/Movistar) 7:10.
8. Mikel Nieve (Spania/Sky) 7:26.
9. Daniel Moreno (Spania/Katiușa) 7:32.
10. Louis Meintjes (Africa de Sud/MTN) 10:46.

×
Subiecte în articol: Vuelta
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close