Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Federaţia Internaţională de Ciclism atacă la TAS achitarea lui Contador

Federaţia Internaţională de Ciclism atacă la TAS achitarea lui Contador

Federaţia Internaţională de Ciclism atacă la TAS achitarea lui Contador
Sursa foto: Foto: cyclingnews.com
24 Mar 2011   •   16:01

Federaţia Internaţională de Ciclism (UCI) a decis să apeleze la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne pentru a contesta decizia Federaţiei Spaniole de a-l absovi de orice cuplă pe Alberto Contador, după ce rutierul spaniol a fost descoperit pozitiv la clenbuterol pe 21 iulie 2010 în Turul Franţei.

Federaţia Internaţională de Ciclism a decis astăzi, în timpul impus de regulamente, să apeleze la Tribunalul de Arbitraj Sportiv din Lausanne împotriva deciziei Federaţiei Spaniole de Ciclism în cazul lui Alberto Contador. Acesta a fost achitat după ce a fost depistat pozitiv la clenbuterol la un control antidoping în timpul competiţiei, care s-a desfăşurat pe 21 iulie 2010. Decizia a fost luată după studierea atentă a dosarului în acest caz”, se arată într-un comunicat al UCI.

Dacă Jacinto Vidarte, purtătorul de cuvânt al lui Contador a declarat că nu comentează această informaţie deocamdată, în schimb Bjarne Riis, fost câştigător al Turului Franţei în 1996 şi şeful noii echipe a rutierului spaniol, Saxo Bank-Sungard, a anunţat că îl susţine pe iberic: „Alberto a fost achitat în primă instanţă şi până se va dovedi contrariul, el este nevinovat. Cât timp acesta este un caz născut dintr-o greşeală, vom continua să-l susţinem pe Contador. În opinia noastră, ar fi nedrept să se întâmple altfel”.

Reacţia Federaţiei spaniole nu s-a lăsat nici ea aşteptată. „Acum nu mai suntem noi judecătorii, am devenit cei judecaţi, alături de Contador”, a declarat Luis Roman, purtătorul de cuvân al forului iberic, pentru Associated Press.

×
Subiecte în articol: ciclism dopaj alberto contador tas
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close