Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Federaţia Română de Gimnastică a anunţat loturile pentru Campionatele Mondiale de la Tokyo

Federaţia Română de Gimnastică a anunţat loturile pentru Campionatele Mondiale de la Tokyo

Federaţia Română de Gimnastică a anunţat loturile pentru Campionatele Mondiale de la Tokyo
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.T.    |    16 Sep 2011   •   15:20

Federaţia Română de Gimnastică a anunţat loturile pentru Campionatele Mondiale, competiţie care va avea loc în perioada 7-16 octombrie la Tokyo (Japonia).

 
Echipa feminină este formată din Sandra Izbaşa, Ana Porgras, Daniela Andrei (rezervă), Diana Chelaru, Amelia Racea, Raluca Haidu şi Diana Bulimar, îar cea masculină îi cuprinde pe Flavius Koczi, Cristian Bataga, Vlad Cotuna, Adrian Bucur, Marius Berbecar, Ovidiu Buidoso şi Andrei Muntean (rezervă).
 
Secretarul general al federaţiei, Mircea Apolzan, a explicat situaţia Cătălinei Ponor şi a lui Marian Drăgulescu, cei doi sportivi anunţându-şi revenirea în gimnastică la 1 aprilie cu intenţia de a participa la Mondiale, însă regulile forului mondial spun că ei au drept de a intra în competiţii doar după şase luni.
 
Trebuie precizată şi absenţa sportivilor Cătălina Ponor şi Marian Drăgulescu din loturile înscrise deja. Conform regulamentelor FIG, ei au drept de a intra în competiţii doar din 1 octombrie, astfel că, la data sosirii echipelor noastre la Tokyo, va fi operată modificarea în echipe, ei urmând să facă parte din loturi. Până atunci, eram obligaţi conform regulamentelor, să înscriem sportivii nominal”, a spus Apolzan.
 
În privinţa obiectivelor delegaţiei României, oficialul federaţiei a spus: „Obiectivele noastre sunt foarte clare: obţinerea a una-două medalii, plus o clasare pe locurile 4-6. Trebuie subliniat însă că aceste Campionate Mondiale reprezintă prima competiţie de calificare la Jocurile Olimpice şi, sigur, ne dorim şi sperăm, că gimnaştii noştri să obţina această calificare. Conform regulamentului, primele opt echipe din clasamentul primei zile de concurs, a calificărilor în finalele CM de la Tokyo, vor obţine şi biletele pentru Jocurile Olimpice de la Londra. De asemenea, toţi medaliaţii se vor califica la Olimpiadă. O a doua sesiune de calificare va avea loc între 5-10 ianuarie, chiar la Londra, la turneul preolimpic, dar noi sperăm să nu mai fie nevoie să ajungem acolo”.
 
Înaintea Campionatelor Mondiale, echipa feminină va participa în acest weekend la un triunghiular în Anglia, la Lilleshall, alături de Marea Britanie şi Portugalia. Sâmbătă va avea loc concursul pe echipe, iar duminică cel pe aparate.
 
La precedenta ediţie a Mondialelor, desfăşurată în 2010 la Rotterdam, ambele echipe ale României au încheiat concursul în afara podiumului, locul 4 fetele şi locul 9 băieţii, singurele medalii ale delegaţiei noastre fiind aduse de Ana Porgras, aur la bârnă, şi de Diana Chelaru, argint la sol.

 

×
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close