Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Finalul hegemoniei ruseşti: Perechea chineză Zhao/Shen a cucerit aurul olimpic la patinaj artistic

Finalul hegemoniei ruseşti: Perechea chineză Zhao/Shen a cucerit aurul olimpic la patinaj artistic

Finalul hegemoniei ruseşti: Perechea chineză Zhao/Shen a cucerit aurul olimpic la patinaj artistic
16 Feb 2010   •   13:39

Hongbo Zhao şi Xue Shen, soţii chinezi care au revenit asupra deciziei de a se retrage pentru a căuta gloria olimpică, au pus capăt hegemoniei ruseşti de la Jocurile Olimpice în proba de patinaj artistic pe perechi, câştigând evenimentul de la Vancouver după 18 ani de muncă asiduă.

Cei doi au obţinut 216.57 de puncte şi au adus Chinei primul titlu în această probă, la a patra lor participare la Olimpiadă. Compatrioţii Qinq Pang şi Jian Tong au luat medaliile de argint, fiind la 3,26 puncte în spate, în timp ce perechea germană Aliona Savchenko / Robin Szolkowy a terminat pe locul trei-

"Medalia de azi este completarea unui vis pe care îl avem de mulţi ani", a declarat Shen, care a anunţat şi următorul obiectiv: "Este greu să mai continuăm să patinăm. Poate că a venit timpul să facem un copil". Ultima oară când au câştigat un titlu major, cei doi au luat o altă decizie importantă. Zhao a uimit-o pe Shen când la finalul programului liber de la CM 2007 s-a pus în genunchi şi a cerut-o în căsătorie pe Shen.

Patinatorii ruşi sau sovietici au dominat competiţia pe perechi câştigând aurul la 12 Olimpiade de iarnă consecutive, încă de la Innsbruck 1964, însă luni au fost eliminaţi de tot de pe podium, Yuko Kavaguti şi Alexander Smirnov căzând amândoi în timpul programului liber.

Antena3.ro

×
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close