Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Fost campion mondial la ateltism, abuzat sexual de antrenorul său

Fost campion mondial la ateltism, abuzat sexual de antrenorul său

Fost campion mondial la ateltism, abuzat sexual de antrenorul său
Sursa foto: Foto: Agerpres
29 Apr 2011   •   12:25

Fostul campion mondial la săritura în înălţime, suedezul Patrik Sjoberg, a dezvăluit că a fost abuzat sexual în copilărie de antrenorul Viljo Nousiainen, care îi era şi tată vitreg.

În vârstă de 46 de ani, Sjoberg a precizat în autobiografia sa, 'Ceea ce nu aţi văzut', că abuzurile au început când avea 10 sau 11 ani şi au continuat până în anii adolescenţei.

Nousiainen, care a murit în urmă cu mai bine de un deceniu, a fost o figură respectată în atletismul suedez, având un rol decisiv în transformarea lui Sjoberg într-unul dintre cei mai buni săritori în înălţime din lume. Reputaţia sa este acum pătată, după ce şi Yannick Tregaro, antrenorul campionului olimpic suedez la triplu salt, Christian Olsson, a dezvăluit că a fost, la rândul său, abuzat de Nousiainen, informează Agerpres.

Sjoberg a precizat, într-un interviu acordat joi televiziunii suedeze, că Nousiainen folosea ca pretext pentru abuzurile sale 'examinările ştiinţifice', care constau în măsurarea musculaturii şi a dezvoltării corporale. Abuzurile au încetat la vârsta de 15 ani după ce l-a ameninţat că va merge la poliţie, însă Nousiainen şi-a îndreptat atenţia către băieţi mai tineri.

Sjoberg a mai cucerit, în cursul carierei sale, două medalii de argint la Jocurile Olimpice, precum şi patru titluri europene, deţinând şi recordul mondial al probei (2,42 m, în 1987).

×
Subiecte în articol: atletism
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close