Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Fostul patinator Cornel Gheorghe: Participarea românilor la JO de iarnă, „un hobby destul de scump”

Fostul patinator Cornel Gheorghe: Participarea românilor la JO de iarnă, „un hobby destul de scump”

Fostul patinator Cornel Gheorghe: Participarea românilor la JO de iarnă, „un hobby destul de scump”
de M.T.    |    07 Feb 2014   •   12:06

Participarea sportivilor români la Jocurile Olimpice de iarnă „este un hobby destul de scump”, a spus fostul patinator Cornel Gheorghe, la Antena 3.

„Dacă te apuci de astfel de sporturi de foarte tineri îţi intră în sânge. Când ajungi la juniorat, la seniorat şi vezi ce înseamnă, e mai greu să renunţi. Pasiunea este acolo, acea flacără interioară arde, iar cei la care arde într-adevăr foarte intens reuşesc să ajungă să-şi îndeplinească visul”, a explicat Cornel Gheorghe, care a participat la două ediţii ale JO, în 1994 şi 1998.

„Şi echipamentul la patinaj artisitic este destul de costisitor. Avem ghete, avem patine, avem acele costume, iar la noi, ghetele şi patinele de antrenament sunt aceleaşi din concurs”, a spus fostul sportiv.

În privinţa şanselor lui Evgheni Pluşenko de a obţine o nouă clasare pe podium la Soci, Cornel Gheorghe consideră că acestea sunt destul de mici.

„Sper să facă o figură frumoasă, dar nu cred că, la 31 de ani, mai are potenţialul să se bată de la egal la egal cu aceşti tineri de 19-22 de ani. E foarte bun ca PR, aduce rating, lume la patinoar, dar nu cred că se va clasa pe podium la această ediţie”, a afirmat Cornel Gheorghe.


×
Subiecte în articol: jo2014 soci2014 JO de iarna JO de la Soci
Parteneri
Sondajul care cutremură scena politică. Se schimbă tot
x close