Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Fotbalul, detronat de baseball în topul mondial al salariilor în sport

Fotbalul, detronat de baseball în topul mondial al salariilor în sport

Fotbalul, detronat de baseball în topul mondial al salariilor în sport
Sursa foto: alex rodriguez
29 Mar 2010   •   19:26

Cea mai generoasă echipă din lume este formaţia americană de baseball New York Yankees. Americanii le dau jucătorilor titulari ai echipei, în medie, câte 100.000 de euro pe săptămână. Nici o echipă din fotbal nu se aproape de această sumă, cu toate că Real Madrid şi Barcelona completează podiumul în acest clasament.
Salariile cele mai bune nu se dau în fotbal, aşa cum ar fi crezut cei mai mulţi microbişti. Dacă echipa cu jucătorii cel mai bine plătiţi este una de baseball, următoarele trei sunt echipe de fotbal. Nici o altă formaţie din "Sportul Rege" nu mai intră, însă, în top 10, care este completat de şase cluburi de baschet din NBA, Dallas Mavericks, Los Angeles Lakers, Detroit Pistons, Cleveland Cavaliers, Boston Celtics şi New York Knicks.
Fotbalul este sportul cel mai urmărit din lume, iar meciurile de la Cupa Mondială sau Liga Campionilor înregistrează invariabil audienţe compleşitoare. Cu toate acestea, fotbalul nu domină Top 10 al echipelor care plătesc cele mai mari salarii. Şi mai surprinzătoare este cvasiabsenţa echipelor din Premier League, cel mai bogat campionat de fotbal, reprezentat doar de Chelsea, o echipă "umflată" de miliardarul Roman Abramovici. Manchester United, formaţie care excelează pe terenul de fotbal, oferă titularilor săi o medie de salarii de 62.000 de euro pe săptămână şi se clasează a 14, potrivit BBC Sport. Arsenal plăteşte un titular în medie cu 56.000 de euro pe săptămână iar Liverpool cu 54.000 de euro.
Sondajul făcut de cei de la sportingintelligence.com, bazat pe date din anii 2007-2008, arată că printre ligile care plătesc salariile cele mai mari se află Indian Premier League (IPL), prima ligă de cricket a Indiei. Cea mai bogată ligă este NBA, campionatul nord-american de baschet, urmată de Indial Premier League şi de Major League Baseball, campionatul american de baseball. Premier League, competiţia engleză de fotbal urmează în acest clasament al bogaţilor.
Cel mai bine plătit jucător din sporturile pe echipe din lume este jucătorul echipei de baseball Alex Rodriguez, care câştigă peste 22 de milioane de euro pe an.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: NBA Premier League salarii
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close