Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Francezul Lemaitre devine primul alb care aleargă 100 de metri în sub 10 secunde

Francezul Lemaitre devine primul alb care aleargă 100 de metri în sub 10 secunde

Francezul Lemaitre devine primul alb care aleargă 100 de metri în sub 10 secunde
Sursa foto: L'Equipe
10 Iul 2010   •   14:16

Sprinterul francez de 20 de ani, Cristophe Lemaitre, a devenit vineri, la Valence, primul atlet alb din istorie care sparge bariera de 10 secunde pentru o cursă de 100 de metri. El a doborât recordul național al Franței cu o sutime de secundă și a devenit campion național după ce a parcurs suta în 9 secunde și 98 de sutimi. Precedentul record al unui francez, de 9,99, îi aparținea atletului de culoare Ronald Pognon.

"Este primul atlet alb care aleargă 100 de metri în mai puţin de 10 secunde", a declarat Jean-Philippe Manzelle, purtător de cuvânt al Federaţiei Franceze de Atletism, potrivit Mediafax.

Lemaitre este al 72-lea atlet din istorie care aleargă sub bariera de 10 secunde, considerată etalonul pentru un sportiv de top. Cu toate acestea, francezul a beneficiat și de ajutorul unui vânt favorabil de 1,3 metri pe secundă.

"Ştiam că am o concurenţă bună. Voiam titlul şi ştiam că se va termina repede cursa. Sunt fericit. Acum voi merge la Barcelona pentru Campionatele Europene. Sper să am o evoluţie şi mai bună: să-mi bat recordul şi să obţin o medalie", a declarat Cristophe Lemaitre, tânărul campion al Franței.

Antena3.ro

×
Parteneri
Geoană: Să facem o petiţie zdravănă către noul Congres american
x close