Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Gabriel Mititelu, accidentat mortal pe stradă la câteva zile după ce a devenit campion mondial la kempo

Gabriel Mititelu, accidentat mortal pe stradă la câteva zile după ce a devenit campion mondial la kempo

Gabriel Mititelu, accidentat mortal pe stradă la câteva zile după ce a devenit campion mondial la kempo
Sursa foto: gabriel mititelu
05 Noi 2009   •   17:05

Dramă în sportul românesc. Marţi, campionul mondial la kempo Gabriel Mititelu, în vârstă de 42 de ani, a fost victima unui accident rutier în zona Barajul Dunării din Capitală şi a decedat. Mititelu câştigase o medalie de aur şi una de argint la Campionatele Mondile de Kempo de la Bucureşti, desfăşurate între 26 şi 31 octombrie. Ministrul Tineretului şi Sportului, Sorina Plăcintă, a transmis condoleanţe rudelor la ceremonia de premiere a medaliaţilor la kempo, care a avut loc joi.
Gabriel Mititelu, campionul mondial al României la kempo, s-a apucat de sportul care l-a consacrat în 1986, dar nu a ajuns în lotul naţional de profil decât în 2003. Perseverenţa i-a răsplătită de multe ori din acel moment, el devenind de mai multe ori campion european şi mondial, fiind declarat antrenor emerit în cadrul MTS, potrivit Mediafax.
Marţi, fostul sportiv a vrut să traverseze o şosea din Bucureşti şi a fost lovit puternic de o maşină, decedând pe loc. Nimeni nu l-a mai putut salva, iar ceremonia de premiere a medaliaţilor de la kempo, de la Bucureşti, s-a ţinut într-o atmosferă apăsătoare, fiind precedată de un moment de reculegere în memoria lui Mititelu.
"Din păcate, nu tot timpul ne putem bucura aşa cum trebuie de succese. Vreau să le transmit condoleanţe familiei şi colegilor lui Gabriel. Sunt sigură că el se bucură alături de aceşti sportivi, de sus, din ceruri. Contează foarte mult faptul că aceşti sportivi sunt câştigători, nu contează ce greutate au medaliile. Acum trebuie să înfruntăm şi trecerea într-o altă lume a unui sportiv. El nu a plecat cu medaliile, care au rămas aici, la colegi, la familie. El a plecat cu amintirile, cu sufletul său şi cu ceea ce a fost pe pământ", a declarat ministrul tineretului şi sportului, Sorina Plăcintă.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: accident rutier victima
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close