Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Germania continuă să domine proba de sanie. Aur pentru Tajana Huefner, locul 21 pentru Strămăturaru

Germania continuă să domine proba de sanie. Aur pentru Tajana Huefner, locul 21 pentru Strămăturaru

Germania continuă să domine proba de sanie. Aur pentru Tajana Huefner, locul 21 pentru Strămăturaru
17 Feb 2010   •   10:06

Medaliată cu bronz la Torino, dar o mare dezamăgire la Campionatul Mondial de anul trecut, Tatjana Huefner şi-a revenit după o primă manşă mai slabă şi a câştigat aurul olimpic în concursul feminin de sanie, Germania menţinându-şi supremaţia în acest sport şi după Vancouver 2010.

Precum Felix Loch în competiţia masculină, Huefner a găsit o linie perfectă pe traseul scurtat de la Whistler şi şi-a extins avantajul obţinut în prima zi, terminând cursa cu un avans confortabil de 0,49 secunde.

Sportivele din Germania au fost aproape de nebătut în competiţia de sanie în ultimul deceniu, dar austriaca Nina Reithmayer s-a asigurat că nu va fi o a treia Olimpiadă la rând cu "eins-zwei-drei" pentru Germania, cucerind medalia de argint şi stabilind astfel cel mai bun rezultat al carierei. Natalie Geisenberger din Germania a sosit a treia, în ciuda unei întârzieri de două minute la startul ultimei manşe din cauza unui fotograf care a acţionat accidental un buton ce a inundat pista.

Sportiva română Raluca Strămăturaru a ocupat locul 21 după cele patru manşe, cu un timp total de 2 minute şi 50.072 secunde, în timp ce Mihaela Chiraş a abandonat după prima manşă. La competiţie ar fi trebuit să participe şi sora Ralucăi, Violeta, însă aceasta s-a retras în urma accidentului suferit la antrenamentul dinainte startului JO 2010.

Antena3.ro

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close